Αιτήματα κατάληψης 1ου ΓΕΛ Μενεμένης – 22/11/2018

Μετά από 2 συνελεύσεις του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου στις 20 και 21/11 , με αφορμή την επίθεση της κυβέρνησης σε μαθητές & γονείς την Κυριακή 18/11 στο 2ο ΓΕΛ Συκεών ,συζητήσαμε για ζητήματα που αφορούν το σχολείο και τη ζωή των μαθητών και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη με τα εξής αιτήματα:

  • Καταδικάζουμε την επίθεση της κυβέρνησης σε μαθητές & γονείς την Κυριακή 18/11 στο 2ο ΓΕΛ Συκεών με ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ώστε να μας εμποδίσουν να φτάσουμε στο χώρο της εκδήλωσης, που υποτίθεται ήταν για εμάς. Για ακόμα μια φορά, όχι απλά δεν πήραμε απαντήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας, καθώς ο Υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους εκπροσώπους μας, αλλά απάντησε με βία και καταστολή. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και την ίδια στιγμή να μας χτυπάνε.
  • Το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους για το Λύκειο, που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό το σχολείο, τους το επιστρέφουμε όπως είναι! Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιό τους με το οποίο θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις, θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία, θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας.
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Τώρα ανέγερση γυμναστηρίου για το σχολείο της Μενεμένης! Νέος εξοπλισμός πληροφορικής και εργαστήρια φυσικής και χημείας για το σχολείο μας που να καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  • Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα & για όλους τους μαθητές.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε δωρεάν.
  • Έξω η Ε.Ε. & το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Καταδικάζουμε την κυβέρνηση που τους στηρίζουν, που με τους πολέμους τους ξεριζώνουν λαούς από τις χώρες τους και δημιουργούν στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων. Καταδικάζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο συμφορές μπορεί να φέρει στο λαό μας και το λαό των Σκοπίων!

Προχωράμε σε κατάληψη από την Πέμπτη 22/11 και συνέλευση του 15μελούς για τη συνέχιση του αγώνα μας.

Comments are closed.