Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά και δυναμικά τον δίκαιο αγώνα μας! Το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην κατατεθεί! Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει αισθητή την παρουσία μας με τις δεκάδες κινητοποιήσεις μας και τις μεγάλες μαθητικές μας πορείες στις 29 Οκτώβρη σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της που κάνει ακόμα χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο. 

Η κυβέρνηση που συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και οι συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας η κυβέρνηση απαντά με συκοφαντία, ΜΑΤ και χημικά. Η τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Τους επιστρέφουμε όπως είναι το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που:

 • θα μας βάζει να δίνουμε πανελλαδικές x 2. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας σε συνεντεύξεις του παραδέχτηκε πως με το νομοσχέδιο σχεδιάζουν να διατηρήσουν τις πανελλαδικές και ταυτόχρονα να τις επεκτείνουν και σε τοπικό επίπεδο. Από τη μια η θηλιά του ανταγωνισμού, του άγχους και της εξόντωσης θα σφίξει ακόμα περισσότερο, αφού θα πρέπει να διανύσουμε όχι 1 αλλά 2 (!!!) εξεταστικούς μαραθώνιους, και από την άλλη η παπαγαλία θα χτυπήσει κόκκινο!
 • θα μας φορτώνει με περισσότερο άγχος και τρέξιμο αφού στο σχολείο που φτιάχνουν θα είναι ακόμα πιο έντονο το κυνήγι των SOS. Ήδη οι φροντιστηριάρχες έχουν αρχίσει να πανηγυρίζουν και να ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα φουσκώσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση αντιπροέδρου μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φροντιστηρίων που είπε πως είναι βέβαιος ότι το νομοσχέδιο θα ωφελήσει τις εγγραφές τους.
 • θα μας βάζει κυριολεκτικά το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον μας από νωρίτερα και με λιγότερες επιλογές.
 • μας στερεί πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Δεν ενδιαφέρονται να φτιάξουν ένα σχολείο που θα μας κεντρίζει το ενδιαφέρον και θα αναδεικνύει ποια είναι η αξία όσων μαθαίνουμε σε αυτό. Αντιθέτως κάνουν ακόμα χειρότερο το σημερινό. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Και όλα αυτά την ώρα που στα σχολεία μας η κατάσταση είναι εκρηκτική… Με τους γονείς μας να πληρώνουν ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων, την ενισχυτική διδασκαλία και την πρόσθετη διδακτική στήριξη να είναι στον αέρα, τα σχολικά γεύματα να περιορίζονται ακόμα περισσότερο με τον νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης και τη λίστα των εμποδίων να μην έχει τελειωμό…

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που το κάνει ακόμα χειρότερο!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι σκόρπιες γνώσεις με το σταγονόμετρο. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη του ενός μαθητή για τον άλλον. Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που θέλουν να σπείρουν το μίσος ανάμεσα στους μαθητές και πολεμάνε τον δίκαιο αγώνα μας. Έξω από τα σχολεία και τις γειτονιές μας και αυτοί και το ρατσιστικό τους δηλητήριο!

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές μας. Αντίθετα μας ενώνουν τα όνειρα και οι ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Όλοι μαζί, λοιπόν, στον κοινό μας αγώνα για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά όλου του κόσμου!

Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας!

Οργανώνουμε σε κάθε σχολείο και τάξη συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε τη συνέχιση του αγώνα μας με αγωνιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά, με στόχο να μπαίνουν κι άλλοι συμμαθητές μας στον αγώνα, να γινόμαστε περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει. Δυναμώνουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση των σχολείων μας με ακόμα πιο δυνατές και περισσότερες Συντονιστικές Επιτροπές.

Μαθητική πορεία και στην απεργία! Τετάρτη 28 Νοέμβρη 10.00 πλατεία Κοτζιά (στ. ΗΣΑΠ Ομόνοια). Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους γονείς, τους καθηγητές, τους φοιτητές και όλο το λαό!

Απαιτούμε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!

Διεκδικούμε:

 • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
 • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας.
 • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, 1 δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
 • Πρόσθετη διδακτική στήριξη & ενισχυτική διδασκαλία τώρα & για όλους τους μαθητές.
 • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές εκδρομές, ώστε να μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε δωρεάν.
 • Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση. Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία.
 • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Comments are closed.