ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σήμερα, Κυριακή 18 Νοέμβρη, εκλεγμένοι μαθητές σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια μαζί με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας και εκπροσώπους συλλόγων φοιτητών, πήγαμε να παρευρεθούμε και να διαμαρτυρηθούμε στην εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, για το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου.

Ωστόσο η κυβέρνηση επέλεξε να απαντήσει με ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ώστε να μας εμποδίσουν να φτάσουμε στο χώρο της εκδήλωσης, που υποτίθεται ήταν για εμάς. Για ακόμα μια φορά όχι απλά δεν πήραμε απαντήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας, καθώς ο Υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους εκπροσώπους μας, αλλά απάντησε με βία και καταστολή. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και την ίδια στιγμή να μας χτυπάνε.

Τους δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της. Πως όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί ή να στέλνει τα ΜΑΤ, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μας μορφώνει!

Από σήμερα κιόλας σε κάθε σχολείο και τάξη οργανώνουμε συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε τη συνέχιση του αγώνα μας με αγωνιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά, σε δήμους και περιφέρειες, με κλεισίματα δρόμων, συναυλίες και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, με στόχο να μπαίνουν κι άλλοι συμμαθητές μας στον αγώνα, να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει. Δυναμώνουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση των σχολείων μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε για το σχολείο που μας αξίζει. Αυτή τη στιγμή δεκάδες σχολεία στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα για τη στέγαση τους, καθώς και ελλείψεις σε καθηγητές κατεύθυνσης ακόμα και τώρα. Αυτά και πολλά άλλα είναι μια σειρά από προβλήματα σε μια λίστα που δεν έχει τελειωμό…

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι τον δίκαιο αγώνα μας!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα. Απαιτούμε να έχουμε σύγχρονες και ασφαλείς κτιριακές υποδομές.

Παλεύουμε να ακουστεί δυνατά παντού:

  • Το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό το σχολείο, τους το επιστρέφουμε όπως είναι!
  • Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο και στο ακόμα χειρότερο που ετοιμάζουν!
  • Οι μαθητές δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Καλούμε σε:

  • Συνέλευση της Συντονιστικής επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης την Κυριακή 25/11 στο Εργατικό Κέντρο.
  • Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 30/11.

Comments are closed.