ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Διεκδικούμε να γίνουν την επόμενη βδομάδα σε όλα τα σχολεία της Αττικής οι σχολικές γιορτές για τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Σήμερα, 17 Νοέμβρη, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, όλα τα σχολεία της Αττικής παρέμειναν κλειστά, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των τεράστιων καταστροφών στις γειτονιές της Δυτικής Αττικής λόγω της έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.

Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε αυτές και άλλες περιοχές της χώρας είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας για τη ζωή και το σχολείο που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε τις πολύμορφες δράσεις μας στα σχολεία και τις γειτονιές μας, δυναμώνουμε τη συζήτηση και το συντονισμό μας.

Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν πάνω τους τις σχολικές γιορτές για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και να διεκδικήσουμε να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα διδάγματα.

H εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !!!

Τα συνθήματα εκείνης της εποχής :

«Έξω οι ΗΠΑ. Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» αποκτούν σύγχρονο νόημα στο σημερινό αγώνα μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα.

Για:

  • Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και  εμπόδια για τους μαθητές.
  • Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας / mathites.gr

17/11/2017

Comments are closed.