ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12:00, ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή! Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε αιτήματα»!

Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας! Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos», πάντα με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Δεν τσιμπάμε στα ψέματά τους!

Δε δεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πρόσληψη καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλα πόσα στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει πολέμους και γεννά προσφυγιά.

Δε δεχόμαστε να είναι τα σχολεία μας χωρίς θέρμανση, την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα σχολεία! Γιατί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας στο σχολείο και το σπίτι είναι εδώ! Αλλά είμαστε εδώ και όλοι εμείς οι μαθητές που έχουμε όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, που θέλουμε να παλέψουμε για όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν!

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,  ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!

Συνεχίζουμε πολύμορφα και μαχητικά! Σε κάθε σχολείο συζητάμε και παίρνουμε απόφαση να κατέβουμε στη συγκέντρωση- συναυλία στο Υπουργείο στις 4 Δεκέμβρη! Προχωράμε σε συντονισμό και κοινή δράση ανάμεσα στα σχολεία μας στις γειτονιές μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τους συμμαθητές μας στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες!

Έχουμε πείρα! Ό,τι κατακτήσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας!

Παλεύουμε για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!

Διεκδικούμε:

 • Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο.
 • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να μην πληρώνουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία.
 • Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
 • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
 • Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 • Δωρεάν είσοδος των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα.
 • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12.00, ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

mathites.gr

Κατεβάζουμε την ανακοίνωση από εδώ, την εκτυπώνουμε και την μοιράζουμε σε όλα τα σχολεία! Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο και παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής!

Comments are closed.