Καταδικάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επίθεση Χρυσαυγιτών έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την επίθεση χρυσαυγιτών έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά το Νοέμβρη του 2012. Οι 2 χρυσαυγίτες εξοπλισμένοι με λοστούς, γκλομπς και μαχαίρια είχαν επιτεθεί τότε σε μαθητές και μέλη της ΚΝΕ με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν επειδή καλούσαν σε συμμετοχή σε 48ωρη απεργία, υλοποιώντας την απόφαση του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου τους. Από την επίθεση είχαν τραυματιστεί ένας μαθητής και ένας φοιτητής. Στους χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν στους μαθητές, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. Την ίδια στιγμή το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον έναν τραυματία και σε δύο εργαζόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που έφτασαν στο σχολείο για να υπερασπιστούν τους μαθητές από την επίθεση των χρυσαυγιτών!

Μόνο αγανάκτηση και ερωτηματικά μας γεμίζει η απόφαση του δικαστηρίου  όπου μια τέτοια δολοφονική επίθεση, θεωρήθηκε απλά ως μια “συμπλοκή” δύο ‘’τυχαίων’’ ομάδων. Αγανάκτηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει ευθύνη για την απόφαση του δικαστηρίου και ερωτηματικά γιατί την ίδια στιγμή κωλυσιεργούν μια σειρά από δίκες Χρισαυγιτών με δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, εργαζόμενους αγωνιστές με τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υπόλοιπους εγκληματίες να αφήνονται έξω ελεύθεροι.

Η απόφαση του δικαστηρίου νομιμοποιεί πρακτικές τρομοκράτησης των μαθητών, που μέσα από τα 5μελή και 15μελή τους αποφασίζουν να παλέψουν για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Δε γίνεται τα μπραβιλίκια, η τρομοκρατία  και οι επιθέσεις της Χ.Α. σε μαθητές, να εξομοιώνονται με τον αγώνα και την διεκδίκηση για τη ζωή και τη μόρφωση που μας αξίζει.

Είναι παράδειγμα για εμάς, η στάση των εργαζομενων απεργών της επιχείρησης ΑΓΝΟ, που μόλις έμαθαν για την επίθεση των Χρυσαυγιτών απέναντι στους μαθητές που αγωνίζονταν, έτερξαν κατευθείαν να υπερασπιστούν και να περιφρουρήσουν τον αγώνα του συγκεκριμένου σχολείου και να απομονώσουν τους φασίστες. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε τέτοιες τραμπούκικες δολοφονικές επιθέσεις.

Καλούμε όλους τους νέους στα σχολεία, τις σχολές και τους χώρους δουλειάς, να γυρίσουν την πλάτη στο σύστημα που γεννά τέτοιες αποφάσεις. Να γυρίσουν την πλάτη στους φασίστες που είναι μπράβοι των αφεντικών, των εφοπλιστών! Που πουλάν “τσαμπουκά” σε μαθητές που αγωνίζονται για το αυτονόητο, και κάθονται «σούζα» μπροστά στα αφεντικά. Να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους γονείς μας, τους νέους που μπαίνουν μπροστά, δεν το βάζουν κάτω, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Οι φασίστες – δολοφόνοι της Χ.Α. δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και τις σχολές μας!

Απαιτούμε τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση!

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης

Comments are closed.