Ψήφισμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για την επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Με τους αγώνες μας τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά μία γιορτή. Ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία που κορυφώθηκε με τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα διδάγματα.

H εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ !!!

Τα συνθήματα εκείνης της εποχής :

«Έξω οι ΗΠΑ. Έξω το ΝΑΤΟ», «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» αποκτούν σύγχρονο νόημα στο σημερινό αγώνα μας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα.

Για:

  • Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και  εμπόδια για τους μαθητές.
  • Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

Κόντρα στην κυβέρνηση που θέλει να κάτσουμε στ’ αυγά μας και να μην αγωνιστούμε ενάντια σε όσα μας ετοιμάζει μαζί με τους συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού. Που με τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τον Τραμπ «ξεπλένει» τα εγκλήματα και τους πολέμους που εξαπολύει το ΝΑΤΟ και άλλοι ιμπεριαλιστές, δίνοντας ακόμα περισσότερο «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών.

Ενάντια σε Ε.Ε. – ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν που με τους πολέμους τους ξεριζώνουν λαούς από τις χώρες τους και δημιουργούν προσφυγιά, μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε θάλασσα νεκρών.

Ενάντια σε όσους αναπολούν τη Χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ήταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του.

Γι’ αυτό και με λύσσα καταγγέλλουν τους αγώνες μας σήμερα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Έξω οι φασίστες της Χ.Α. από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής, όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς!

Από την αρχή της χρονιάς δίνουμε μια μεγάλη μάχη για τη μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει! Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και δυνατοί!

Καταθέτουμε στεφάνια στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους ενάντια στη Χούντα, ενάντια στο φασισμό.

Συμμετέχουμε στον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Η νεολαία έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά!

Comments are closed.