ΗΜΑΣΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ… ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ!

Χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα βγήκαμε στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά μας! Ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Κάναμε ξεκάθαρο ότι δε θα κάτσουμε στ’ αυγά μας, θα παλέψουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποφασιστικά!

Στις 30 Οκτώβρη ενώσαμε τη φωνή μας χιλιάδες μαθητές και δείξαμε τη δυναμή μας! Γι’ αυτό και ο Υπουργός Γαβρόγλου προσπάθησε να υποβαθμίσει τα δίκαια αιτήματά μας, να υποτιμήσει τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας σε όλη την Ελλάδα, να μας πείσει ότι τα σχολεία μας λειτουργούν κανονικά χωρίς προβλήματα, ότι «σχολείο να μορφώνει και να μην εξοντώνει» είναι κάτι ουτοπικό.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Η σημερινή κυβέρνηση, που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού συνεχίζουν να χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Δε τσιμπάμε στα ψέματά τους!

Δε δεχόμαστε να μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πρόσληψη καθηγητών όλων των ειδικοτήτων, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει 2,4 δις για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και άλλα πόσα στο ΝΑΤΟ που εξαπολύει πολέμους και γεννά προσφυγιά.

Δε δεχόμαστε να είναι τα σχολεία μας χωρίς θέρμανση, την ώρα που η κυβέρνηση προσφέρει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές.

Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα σχολεία!

Γιατί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας στο σχολείο και το σπίτι είναι εδώ! Αλλά είμαστε εδώ και όλοι εμείς οι μαθητές που έχουμε όνειρα για τη ζωή και το μέλλον μας, που θέλουμε να παλέψουμε για όσα δικαιούμαστε και μας τα στερούν!

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ,  ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ! 

Συνεχίζουμε πολύμορφα και μαχητικά!

 • Σε κάθε σχολείο συζητάμε και οργανώνουμε τριήμερα δράσης 14-15-16 Νοέμβρη στις γειτονιές και τα σχολεία μας σε συντονισμό μεταξύ μας.
 • Συζητάμε το σύγχρονο μήνυμα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και διοργανώνουμε τις γιορτές στα σχολεία μας.
 • Συμμετέχουμε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη στις 17:00 στην Ομόνοια.
 • Διοργανώνουμε μεγάλη συναυλία με τα Μουσικά Σχολεία και μαθητικά συγκροτήματα, το Σάββατο 18 Νοέμβρη για να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά μας!

Έχουμε πείρα! Ό,τι κατακτήσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας.

Φέτος είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Θα είμαστε και ακόμα πιο πολλοί ! ! !

Παλεύουμε για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!

Διεκδικούμε:

 • Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα/τομέας στα ΕΠΑΛ. Κανένας μαθητής στο δρόμο.
 • Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία!).
 • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη λειτουργία των σχολείων μας.
 • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Βιβλία σε όλα τα σχολεία. Να μην πληρώνουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία.
 • Να ξεκινήσει τώρα σε όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη.
 • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
 • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
 • Τώρα έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές εκδρομές μας. Να μπορούν όλοι οι μαθητές να συμμετέχουν χωρίς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
 • Δωρεάν είσοδος των μαθητών στα ΜΜΜ, σε κινηματογράφους και θέατρα.
 • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
 • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

mathites.gr

Comments are closed.