ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Εμείς οι μαθητές από τα σχολεία της πόλης της Πρέβεζας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους μαθητές των ΕΠΑΛ που «δε μάσησαν» και πήραν τη σκυτάλη του αγώνα με την κατάληψή τους απέναντι στην κατάργηση ειδικοτήτων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μας συνδέουν οι περσινοί μας αγώνες και τα φετινά μας προβλήματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως για αυτήν την κατάσταση στα σχολεία μας έχει ευθύνες η κυβέρνηση. Μας κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα μας όταν μας λένε πως ήρθε η ανάπτυξη από τη μία και από την άλλη μας καλούν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη. Αυτό πάντως σίγουρα δεν είναι «δίκαιη» ανάπτυξη. Άμα όντως έρχεται η ανάπτυξη να υλοποιήσουν τα αιτήματά μας.

ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΝΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΑ!

Ήδη εμείς, ως Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, επεξεργαζόμαστε την περσινή πείρα μας και καταλήγουμε πως η οργάνωσή μας μέσω των 5μελών σε κάθε τμήμα, των 15μελών των σχολείων και τον συντονισμό όλων αυτών, είναι η δύναμή μας. Είναι αυτό το στοιχείο που πολλαπλασιάζει την δύναμη του καθενός μας! Μας κάνει ανίκητους!

Όλοι μας νιώθουμε οργή, τα παίρνουμε στο κεφάλι με τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει. Δε δεχόμαστε τα προβλήματα στο σχολείο και τη ζωή μας. Θέλουμε σχολείο να μας μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει! Λέμε όχι σε ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο που μας καλεί μόνο να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη!

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

Αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωσή μας. Απαιτούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις να γίνουν οι εκλογές των 5μελών για να προχωρήσουμε στην εκλογή 15μελών.

Τα προβλήματά μας τρέχουν και εμείς δε θα κάτσουμε στ’ αυγά μας!

Πάμε στους Διευθυντές των σχολείων μας και απαιτούμε να οριστούν οι εκλογές για τα 5μελή την Δευτέρα για να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση το κάθε σχολείο και εκλογές για τα 15μελή.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πίσω από το 2ο ΓΕΛ) το κάθε σχολείο με τα αιτήματά του και δεν υποχωρούμε αν δεν πάρουμε απαντήσεις για την κατάσταση στα σχολεία μας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους.
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν εδώ και τώρα επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων μας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας με μόνιμους διορισμούς.
  • Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας, ότι χρειαζόμαστε να δίνεται δωρεάν.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας τους βαθμούς που επιθυμούμε.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Comments are closed.