ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε κατάληψη του σχολείου τους και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Την Πέμπτη οι μαθητές του ΕΠΑΛ προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους με αίτημα να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα, αλλά και να λυθεί τώρα το ζήτημα με τους μαθητές που είχαν μείνει στην ίδια τάξη και κανείς δεν τους ενημερώνει τι θα γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν ξεκινήσει ακόμα τα μαθήματά τους και κάθε μέρα τους διώχνουν από το σχολείο λέγοντάς τους πως είναι εξωσχολικοί και δημιουργούν φασαρίες.

Στη Γενική τους Συνέλευση οι μαθητές των ΕΠΑΛ έβαλαν ως αιχμή το ζήτημα των ειδικοτήτων που περικόπτονται. Τα τελευταία 5 χρόνια οι διδασκόμενες ειδικότητες έχουν μειωθεί κατά 60%. Καμία κατάργηση – συγχώνευση ειδικοτήτων απαίτησαν οι μαθητές και εξέδωσαν ανακοίνωση που έλεγε:

«Εμείς απαντήσαμε με κατάληψη. Δείξαμε την αντίθεσή μας στην πραγματικότητα που μας πλασάρουν και είπαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Κάναμε Γενική Συνέλευση στο Γυμναστήριο και είπαμε τα αιτήματά μας. Σκεφτόμαστε τα επόμενα βήματά μας. Αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωσή μας. Άμεσα να πάμε σε εκλογές στα 5μελή και για το 15μελές.

Ήδη σε ΕΠΑΛ σε όλη την Ελλάδα οι συμμαθητές μας συζητάνε τι θα κάνουν, πώς θα αντισταθούν. Με αυτούς θα πρέπει το επόμενο διάστημα να συντονίσουμε τη δράση μας.»

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας στην οποία συμμετέχουν μαθητές από όλα τα σχολεία της πόλης εξέδωσε επιστολή αλληλεγγύης στους μαθητές των ΕΠΑΛ όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:

«…η οργάνωσή μας μέσω των 5μελών σε κάθε τμήμα, των 15μελών των σχολείων και τον συντονισμό όλων αυτών, είναι η δύναμή μας. Είναι αυτό το στοιχείο που πολλαπλασιάζει τη δύναμη του καθενός μας! Μας κάνει ανίκητους!

Όλοι μας νιώθουμε οργή, τα «παίρνουμε στο κεφάλι» με τη ζωή που μας έχουν ετοιμάσει. Δε δεχόμαστε τα προβλήματα στο σχολείο και τη ζωή μας. Θέλουμε σχολείο να μας μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει!

Πάμε στους Διευθυντές των σχολείων μας και απαιτούμε να οριστούν οι εκλογές για τα 5μελή τη Δευτέρα για να προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση το κάθε σχολείο και εκλογές για τα 15μελή.

Προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (πίσω από το 2ο ΓΕΛ) το κάθε σχολείο με τα αιτήματά του και δεν υποχωρούμε αν δεν πάρουμε απαντήσεις για την κατάσταση στα σχολεία μας.

Αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωσή μας. Απαιτούμε χωρίς άλλες καθυστερήσεις να γίνουν οι εκλογές των 5μελών για να προχωρήσουμε στην εκλογή 15μελών…»

Την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη οι μαθητές των ΕΠΑΛ μαζί με μαθητές από τα Λύκεια της πόλης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας απαιτώντας απαντήσεις για τα προβλήματά τους. Η απάντηση που έδωσε στους μαθητές ο Διευθυντής ήταν να περιμένουν μέχρι να βρεθεί λύση και μέχρι να έρθει εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στο ΕΠΑΛ Πρέβεζας.

Οι μαθητές απάντησαν πως δεν είναι πελάτες στο σχολείο τους και πως δεν τσιμπάνε στην κοροϊδία της κυβέρνησης πως τα σχολεία ξεκίνησαν κανονικά.

Ήδη οι μαθητές σε όλα τα σχολεία συζητάνε τις επόμενες κινήσεις τους, πως θα δυναμώσει το μαθητικό κίνημα, την απάντησή τους.

Comments are closed.