Σχόλιο με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις επαναληπτικές εξετάσεις

Βρισκόμαστε 2 μήνες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και το Υπουργείο συνεχίζει να παίζει με τις αντοχές και το άγχος μας…

Ανακοίνωσε την πραγματοποίηση των επαναληπτικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη, όπου όσοι από μας αρρωστήσουν θα πρέπει να δώσουν όχι μόνο το μάθημα που έχασαν αλλά όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Παρουσιάζει γελοίες δικαιολογίες για τις προτάσεις που φέρνει και που μόνο προς τα συμφέρον μας δεν είναι! 

Η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει αυτή την αλλαγή για να μειώσει τα έξοδα. Προτιμάει να μας φορτώσει με έξτρα άγχος και τρέξιμο για να κόψει κι άλλο τα χρήματα που δίνει για την παιδεία. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι αντιμετωπίζει την μόρφωση και την ζωή μας σαν κόστος!

Να αφήσει το Υπουργείο τα ψέματα ότι δήθεν ενδιαφέρεται για τους μαθητές και σέβεται τις αγωνίες τους. Δεν τσιμπάμε!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι απέναντί μας, έχει βάλει την υπογραφή της για να μπει και η Παιδεία στο μνημόνιο, σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στις κατεστραμμένες υποδομές των σχολείων μας, τους υποσιτισμένους συμμαθητές μας, την έλλειψη καθηγητών και βιβλίων, την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, τα αμέτρητα έξοδα των γονιών μας. 

Ο νέος τρόπος εξέτασης, όπου όσοι αρρώστησαν θα διαγωνίζονται τον Σεπτέμβριο για ξεχωριστό αριθμό θέσεων και σε όλα τα μαθήματα, όταν θα έχουν ήδη βγει οι βάσεις και σχεδόν θα αρχίζουν τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, θα βάλει σοβαρά εμπόδια και  στα πρώτα βήματα της φοιτητικής μας ζωής.

Διεκδικούμε οι επαναληπτικές εξετάσεις να διεξάγονται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις πανελλήνιες, όπως προηγουμένως. Να κόψει η κυβέρνηση τον λαιμό της και να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται σε εκπαιδευτικούς, εξεταστικά κέντρα, δαπάνες.

Συνεχίζουμε!

Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να δυναμώσει η συζήτηση σε κάθε σχολείο, σε κάθε τάξη, για τα προβλήματά μας. Φάνηκε ότι έχουμε δύναμη και μπορούμε να έχουμε και κατακτήσεις μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα. Τώρα χρειάζεται να βάλουμε μπροστά όλα μας τα αιτήματα για το σχολείο και τη μόρφωση που μας αξίζει.

Comments are closed.