Ούτε με μηνύσεις – Ούτε με αποβολές. Δεν τρομοκρατούνται οι μαθητές! Να σβηστούν εδώ κι τώρα οι αποβολές! Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών! Παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Σε εμάς και σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!!

Μονοήμερη αποβολή «έφαγαν» δύο μαθητές, μέλη του 15μελούς του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας επειδή δήθεν έδειξαν αυθάδεια προς το Σύλλογο καθηγητών! Ξέρουμε για ποιο λόγο έπεσαν οι αποβολές και το δηλώνουμε σε όλους: Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται. Ο Σύλλογος Καθηγητών και ιδιαίτερα η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου μας έχουν δείξει πολλές φορές αν είναι με το μέρος μας ή όχι.  

Μετά τη δίωρη δυναμική αποχή, θα πάρουμε τα μέτρα μας για να σβηστούν οι αποβολές!

Όλη τη χρονιά, όποια κινητοποίηση κι αν αποφασίσαμε ήταν απέναντί μας και προσπαθούσαν να μας διασπάσουν και να μας φοβίσουν. Και τώρα επειδή αποφασίσαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, που μαζί με τις οικογένειές τους, είναι θύματα του πολέμου, έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να μας αποτρέψουν. Να αποτρέψουν αυτά τα παιδιά να ξεκινήσουν το σχολείο με χαμόγελο.

Κατανοούμε την ευθύνη που έχουν οι καθηγητές για τις ώρες που είμαστε στο σχολείο κι ότι δεν μπορεί να φεύγει όποιος μαθητής θέλει χωρίς άδεια. Αλλά εδώ μιλάμε για άλλη περίπτωση. Οι μαθητές του Μουσικού ζήτησαν άδεια και κάλεσαν και τους καθηγητές να τους συνοδέψουν στη Φιλιππιάδα.

Η αλληλεγγύη που δείξαμε προς τα προσφυγόπουλα ήταν και είναι ένα μάθημα ζωής για όλους τους μαθητές. Μάθαμε στην πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους». Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας και στην ανάγκη μας για μόρφωση.

Ποιος φταίει;

Έχουμε απέναντί μας την πολιτική που υποβαθμίζει το σχολείο μας, που μας εξοντώνει και δε μας μορφώνει. Αυτήν «ασπάζονται» όλες οι φωνές που μας λένε να μην αγωνιζόμαστε και να κάτσουμε στ’ αυγά μας.

Άμα οι καθηγητές και η Διευθύντρια ήταν έμπρακτα μαζί μας στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζεται από το Υπουργείο και τις κυβερνήσεις, τότε:

  • Θα ζήταγαν κι αυτοί περισσότερα λεφτά για την Παιδεία και θα ήταν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ που κάνει πολέμους και δημιουργεί πρόσφυγες.
  • Δεν θα ανεχόντουσαν να κάνουμε μάθημα σε κοντέινερ.
  • Δεν θα ζητούσαν να πληρώσουν οι γονείς μας για να αγοράσει όργανα το Μουσικό.

Όπως αναφέραμε και στην ομιλία μας στο School Art Festival: «το σημερινό σύστημα, όπως στους λίγους εξασφαλίζει πλούτη, στους λίγους εξασφαλίζει και καλά σχολεία.». Αυτό το έχουμε καταλάβει και το νιώθουμε στο πετσί μας.

Δεν υποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε! Καλούμε τους μαθητές σε κάθε σχολείο να σταθούν δίπλα στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου!

Απαιτούμε:    

  • Να σβηστούν εδώ και τώρα οι αποβολές των δύο μαθητών στο Μουσικό.
  • Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Comments are closed.