ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Κάθε 1η Μάη τιμάμε τους ηρωικούς εργάτες του Σικάγο του 1886, όπου ξεσηκώθηκαν μαζικά διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς, 8ωρο. Απέναντί τους συνάντησαν το μένος του κράτους και της αστυνομίας που άνοιξε πυρ απέναντι σε άοπλους εργάτες που απεργούσαν.

Για μας τους μαθητές η Πρωτομαγιά και όσα συμβολίζει είναι ένα ακόμα μάθημα αγώνα! Παίρνουμε δύναμη από τέτοιες στιγμές της ιστορίας των λαών, εμπνεόμαστε για να συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Διδασκόμαστε την πίστη στην δύναμη του αγώνα του λαού και των παιδιών του, την αλληλεγγύη.

Παλεύουν με κάθε τρόπο να μην σηκώσουμε κεφάλι, να μας πείσουν ότι ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα, ότι δεν βγαίνει τίποτα, αποκρύβοντάς μας τέτοιες ηρωικές στιγμές του εργατικού κινήματος. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και απεργίας. Είναι ντροπή να μην διδασκόμαστε τίποτα για αυτήν στο σχολείο!

Την 1η Μάη ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές, τους μετανάστες, όλους όσους πλήττονται από την σημερινή επίθεση, με τους γονείς μας και τα αδέρφια μας. Τιμάμε στην πράξη τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο με τους σημερινούς μας αγώνες, δυναμώνοντας την φωνή της διεκδίκησης σε κάθε σχολείο, σε κάθε 15μελές και 5μελές, κόντρα στην κυβέρνηση και τα τσιράκια της μέσα στα σχολεία. Πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια και στην λογική του ‘’τίποτα δεν αλλάζει’’. Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει αντί να εξοντώνει, κόντρα στην υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις.

Παλεύουμε ενάντια στους πολέμους, που γίνονται για τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των αφεντικών. Από την Ουκρανία και το Αιγαίο ως την Συρία, οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνη γιατί μας μπλέκει ακόμα πιο βαθιά σε αυτές τις εξελίξεις, φέρνοντας το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σχεδιάζοντας την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στην χώρα, δίνοντας κάθε χρόνο 4δις ευρώ για εξοπλιστικές δαπάνες αντί για την εκπαίδευση και τα σχολεία μας!

Οι μαθητές συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα μας, δεν σταματάμε. Συμμετέχουμε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, δυναμώνουμε την πάλη μας για το σχολείο που μας αξίζει.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.