Για άλλη μια φορά δείξαμε τη δύναμή μας!!! Συνεχίζουμε…

Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες μαθητές κινητοποιούμαστε, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν! Συνεχίζοντας τον αγώνα μας, σήμερα, 22/3/2017, μαθητές από πολλά σχολεία του Πειραιά και της Αθήνας διαδηλώσαμε μαζικά και δυναμικά για μια ακόμη φορά για τα δίκαια αιτήματά μας στο Υπουργείο Παιδείας.

Για άλλη μια φορά οι μαθητές δείξαμε τη δύναμη μας!!! Τη δύναμη που έχουμε όταν συλλογικά και οργανωμένα συζητάμε και αποφασίζουμε μέσα από τα 15μελή μας, μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!! Έτσι κατακτήσαμε την επαναφορά των επαναληπτικών εξετάσεων! Δεν μας το χάρισε κανείς!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο να εξασφαλίσει πως οι μαθητές που θα δώσουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη θα εισαχθούν στη σχολή που θα περάσουν χωρίς καμία καθυστέρηση, δηλαδή στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβρης 2017).

Κυβέρνηση και υπουργείο δεν μπορούν να μας χρυσώσουν το χάπι, επειδή κάτω από την πίεση των αγώνων μας επανέφεραν το αυτονόητο, δηλαδή να μπορεί να δώσει εξετάσεις όποιος από μας αρρωστήσει!!

Σήμερα είχαμε στο πλάι μας εκτός από τους γονείς μας και εκπαιδευτικούς, φοιτητές που είχανε πάρει αποφάσεις μέσα από τους συλλόγους τους για να διεκδικήσουν για τα δικά τους αιτήματα.

Μαθητές και φοιτητές ενώσαμε τη δύναμη μας φωνάζοντας : «Μαθητές – φοιτητές ενωμένοι νικητές!!»

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο κρύφτηκαν αξιοποιώντας τη στάση μικρής μερίδας φοιτητών που μπουκάρανε με το «έτσι θέλω» σπρώχνοντας και βρίζοντας την αντιπροσωπεία των μαθητών. Είναι κίνηση απαράδεκτη, που έδωσε πάσα στον υπουργό-φάντασμα Γαβρόγλου να ξανακρυφτεί. Η κίνηση αυτών των λίγων φοιτητών, δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που διαδηλώναμε μαζί ούτε ταιριάζει στον αγώνα που πραγματοποιούμε όλο αυτό το διάστημα. Ήταν κίνηση πέρα και έξω από τις αποφάσεις μαθητών και φοιτητών!

Δεν σταματάμε!! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά!!

Μας φοβούνται!! Και θα μας ξαναφοβηθούν!!

Διεκδικούμε σχολείο να μας μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει!!

1o,2o,3o,4o ΓΕΛ Κερατσινιού
1ο ΓΕΛ & 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας
1ο,2ο ΓΕΛ & 1ο ΕΠΑΛ Περάματος
2ο,9ο, Μουσικό & Ράλλειο Πειραιά
1ο & 2o ΕΠΑΛ Αμαρουσίου
1ο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

* Αυτά είναι τα σχολεία που έχουν υπογράψει αυτό το κείμενο μέχρι τώρα… Συνεχίζουμε!!!

Comments are closed.