Δική μας κατάκτηση η επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων!

Το γεγονός πως οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το κατακτήσαμε με τον συλλογικό, οργανωμένο, ανυποχώρητο αγώνα μας! Δεν μας το χάρισε κανείς!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο να εξασφαλίσει πως οι μαθητές που θα δώσουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη θα εισαχθούν στη σχολή που θα περάσουν χωρίς καμία καθυστέρηση, δηλαδή στην έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους (Οκτώβρης 2017).

Κυβέρνηση και υπουργείο δεν μπορούν να μας χρυσώσουν το χάπι, επειδή κάτω από την πίεση των αγώνων μας επανέφεραν το αυτονόητο, δηλαδή να μπορεί να δώσει εξετάσεις όποιος από μας αρρωστήσει!!

Η κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων που προωθούσαν και η κίνηση του υπουργείου να δοθούν οι πανελλαδικές μετά τις ενδοσχολικές που παραμένει είναι το κερασάκι στην τούρτα σε ένα σχολείο που μας εξοντώνει, αντί να μας μορφώνει, που μας κοιτάει στην τσέπη, που μας δίνει σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις, στο σχολείο της παπαγαλίας, του άγχους και τους συνεχόμενου τρεχαλητού.

Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού έβαλαν και την παιδεία στ μνημόνιο!!!

Δε σταματάμε… Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!

Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουμε, είτε περάσουμε σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, είτε συνεχίσουμε σε κάποια επαγγελματική σχολή, είτε ξεκινήσουμε να ψάχνουμε για δουλειά, είτε συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σχολείο, θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για το μέλλον που μας αξίζει!

Comments are closed.