ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

5+1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ:

1. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ: Παλιά και επικίνδυνα κτήρια με ταβάνια και παράθυρα που πέφτουν, σοβάδες και πλημμυρισμένα προαύλια και κοντέινερ με την πρώτη βροχή. Οι ζωές μας μέσα στα σχολεία κοστίζουν ακριβά για την κυβέρνηση και τα Υπουργεία. Υποσχέσεις για αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, γηπεδάκια και διαδραστικούς πίνακες που όλο τις ακούμε και όλο δεν τις βλέπουμε. Φτάνει πια- Έλεγχοι και ασφάλεια σε όλα τα σχολεία εδώ και τώρα!

2. ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΓΙΑ ΚΤΗΡΙΑ- ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ- ΥΠΟΔΟΜΕΣ- ΒΙΒΛΙΑ! Ακόμα μια χρονιά κατατίθεται οι προϋπολογισμός για τα σχολεία και ακόμα μια χρονιά ίδια είναι τα χρήματα που δίνετε. Αλλού, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και βιομήχανους ξέρετε να τα δίνετε, σε εμάς ότι περισσέψει! Εμείς απαιτούμε αύξηση εδώ και τώρα! Για να γίνουν τα σχολεία και οι υποδομές τους σύγχρονες! Για να καλυφθούν μόνιμα όλα τα κενά στους καθηγητές, ειδικά σε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στα Μουσικά- Καλλιτεχνικά Σχολεία. Για να μην είμαστε 25+ μαθητές ανά τάξη. Για να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές εκδρομές και να μην χάσει κανείς μας εκδρομή για οικονομικούς λόγους! Για να έχουν όλα τα σχολεία θέρμανση.

3. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Εμείς οι πολλοί μαθητές να παλεύουμε με ατελείωτες εξετάσεις, φροντιστήρια, ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, ύλη- βουνό, άγχος, πίεση (και νέες εξετάσεις που λέτε πως θα φέρετε στο Γυμνάσιο και πανελλαδικές σε όλες τις τάξεις του Λυκείου με το εθνικό απολυτήριο) μπας και πραγματοποιήσουμε τα ονειρά μας και όσοι έχουν χρήματα απλά να αγοράζουν πτυχίο πανεπιστημίου; Σας φαίνεται δίκαιο; Δεν είναι! Ούτε να το σκέφτεστε- Θα σας σταματήσουμε!

4. ΓΙΑΤΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΣΕΙΣΜΟΥΣ!  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΩΣ ΕΔΩ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! Το κράτος σας, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας αγνοούν τις ανάγκες μας , επιλέγουν να τα δίνουν όλα για τα κέρδη των λίγων, να χρηματοδοτούν πολέμους, να δίνουν τα εδάφη της χώρας μας και τα χρήματα των οικογενειών μας στο ΝΑΤΟ για να στέλνει πλοία και οπλισμό για να γίνονται πόλεμοι, να σκοτώνονται άνθρωποι, και εμείς με τις οικογένειές μας να ζοριζόμαστε και για τα πιο απλά! Αυτές τις μέρες, δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και το δίκαιο αίτημά του να έχει τη δική του πατρίδα, να ελευθερωθεί από την κατοχή του Ισραήλ.   

5. Γιατί Ό,τι καλό γίνεται, ό,τι καταφέρνουμε το κάνουμε μόνο όταν αγωνιζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη, όταν είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους! Αυτό έγινε στη Θεσσαλία, στις φωτιές, αυτό γίνεται σε κάθε σχολείο και κάθε σχολική χρονιά που με τους αγώνες μας πετυχαίνουμε από το πιο μικρό (κάλυψη κενών, επιδιορθώσεις στα σχολικά κτήρια) έως το πιο μεγάλο (καθυστερήσεις και απόσυρση νόμων)! Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο και καμία μόνη στις δυσκολίες! Για αυτό ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στο δρόμο!

+1 ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ! Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ… ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΊΣΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ:

Καλούμε όλα τα σχολεία να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην πανελλαδική μέρα καταλήψεων και πορειών. Να έρθουν σε επαφή τα 15μελή των σχολείων σε κάθε πόλη και να οργανωθούν 6 Νοεμβρίου παντού μαθητικές πορείες σε Βθμιες, Περιφέρειες και Δημαρχεία για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις κάθε περιοχής.

Ζητάμε τη συμπαράσταση από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, όπως και από τους φοιτητές, όλο το λαό. Να γίνουν κοινές πορείες όλων μας!

Σε κάθε περιοχή συντονιζόμαστε μεταξύ μας τα σχολεία, λειτουργούμε ξανά τις συντονιστικές επιτροπές μας και φτιάχνουμε παντού αφισάκια, πανό, κάνουμε γνωστό στο διαδίκτυο και στα social media το ραντεβού στις 6/11.

ΚΟΙΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ:

– Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία

– Ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτήρια. Να γίνουν έλεγχοι, επιδιορθώσεις και να παρθούν μέτρα για σεισμούς, πλημμύρες

– Να καλυφθούν όλα τα κενά σε καθηγητές. Πρόσληψη περισσότερων καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα και για να μπορεί να λειτουργήσει ουσιαστική ενισχυτική διδασκαλία σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη

– Αναβάθμιση των υποδομών στα σχολεία μας, των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ και γενικά, των αθλητικών χώρων, των πολιτιστικών υποδομών

– Να χρηματοδοτηθούν όλες οι σχολικές εκδρομές, να μην τη χάσει κανείς μαθητής

– Ουτε σκέψη για Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και για πανελλαδικές σε όλο το Λύκειο, επιπλέον εξετασεις στο Γυμνάσιο

– Μείωση των τιμών στα σχολικά κυλικεία με κατάργηση του ΦΠΑ και δωρεάν γεύμα/σνακ από το Υπουργείο Παιδείας

– Ούτε ευρώ από τις τσέπες μας για θέρμανση, αναλώσιμα

– Δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές στα ΜΜΜ

– Κατάργηση ΕΒΕ και Τράπεζας Θεμάτων

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.