Καίγεται ξανά η χώρα και νιώθουμε οργή Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Παρασκευή 25 Αυγούστου 19.30 Σύνταγμα

Φτάνει πια. Πάλι, καίγεται ξανά και ξανά η Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως η Αλεξανδρούπολη. Δεκάδες άνθρωποι νεκροί. Καμμένα δάση, όπως η Πάρνηθα ένα από τα τελευταία μέρη πρασίνου στην πρωτεύουσα. Καμμένα σπίτια, χαμένες περιουσίες ανθρώπων.

Πως γίνεται να μας προειδοποιούν για τον καύσωνα και για την μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιάς χωρίς να έχουν πάρει κανένα μέτρο πρόληψης;

Υπουργοί και άλλοι αρμόδιοι μιλάνε ακόμα μια φορά για «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες», που «ξεπερνούν τον κρατικό μηχανισμό». Τα ίδια έλεγαν και πριν ένα μόλις μήνα στη Ρόδο και το Βόλο, πέρυσι και πρόπερσι ξανά και ξανά για να δικαιολογήσουν τις ελλείψεις και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις τους. Γιατί, συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένες όλες οι υπηρεσίες για την προστασία και την πυρόσβεση.

Εμείς κάνουμε μαθήματα στο σχολείο περιβαλλοντικής προστασίας, ανακύκλωσης κτλ και η κυβέρνηση και οι υπεύθυνοι στις Περιφέρειες και στους Δήμους θεωρούν τη ζωή μας και την προστασία του περιβάλλοντος κόστος. Για αυτό δεν πήραν κανένα μέτρο για να καθαρίσουν τα δάση και τις περιοχές, ούτε το απαραίτητο προσωπικό πυρόσβεσης και εξοπλισμό. Αγοράζουν πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα, στέλνουν πανάκριβα όπλα σε άλλες χώρες και πολέμους, αλλά δεν δίνουν ούτε ευρώ για να μην καιγόμαστε!

Το μόνο που μας γεμίζει δύναμη είναι η αλληλεγγύη που δείχνουμε ο ένας στον άλλον, ακόμα μια φορά φαίνεται πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντός μας.

Μαζί με όλο το λαό, θα διεκδικήσουμε και εμείς:

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι άνθρωποι που καταστράφηκαν από τις φωτιές.

  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την προστασία και πυρόσβεση στα δάση και να στελεχωθούν όλα τα Δασαρχεία και οι Πυροσβεστικές στην Αττική με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό.

  • Να αποκατασταθούν τα δάση που έχουν καεί και να μην επιτραπεί να γίνουν ιδιωτικά και να γίνουν μπίζνες πάνω σε αυτά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.