Για τα κέρδη των λίγων καίγεται η Αττική- Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί! Δευτέρα 24 Ιουλίου- 19.30 Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Φτάνει πια. Μέρες τώρα καίγεται ξανά, ακόμα ένα καλοκαίρι η Αττική, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας μας. Καίγονται τα δάση μας, καίγονται σπίτια, περιουσίες ανθρώπων.

Πως γίνεται να μας προειδοποιούν για τον καύσωνα που έρχεται και για την μεγάλη πιθανότητα πυρκαγιάς χωρίς να έχουν πάρει κανένα μέτρο πρόληψης; Ήξεραν πολύ καλά τι θα συμβεί! Οι καταστροφές από τις πυρκαγιές είναι ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Πως γίνεται να είναι υποστελεχωμένες για μια ακόμα χρονιά όλες οι υπηρεσίες για την προστασία και την πυρόσβεση;

Πως γίνεται εμείς να κάνουμε μαθήματα στο σχολείο περιβαλλοντικής προστασίας, ανακύκλωσης κτλ και οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι στις Περιφέρειες και στους Δήμους να θεωρούν τη ζωή μας και την προστασία του περιβάλλοντος κόστος;

Εμείς και οι οικογένειές μας την τραγωδία να καίγονται σπίτια, μαγαζιά, δάση και ο κρατικός μηχανισμός να είναι ανύπαρκτος. Γι’ αυτό δεν πήραν κανένα μέτρο για να καθαρίσουν τα δάση και τις περιοχές από «εύφλεκτα» υλικά. Για αυτό και δεν προσλαμβάνουν προσωπικό πυρόσβεσης και εξοπλισμό αλλά αντίθετα για να καλύψουν τα τεράστια κενά στο ΕΚΑΒ μεταφέρουν πυροσβέστες εκεί! Έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν πανάκριβα πολεμικά αεροπλάνα αλλά δεν δίνουν ούτε ευρώ για να αγοράσουν αεροπλάνα για να βοηθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Και μέσα σε όλα, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά η ωμή αλήθεια: Ήρθε η ώρα για “πιο επιθετική διαχείριση των δασών”, είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε το “πράσινο” φώς να ξεσαλώσουν πάνω στα καμμένα δικά μας δάση μεγάλοι επιχειρηματίες και ιδιωτικά συμφέροντα.

Το μόνο που μας γεμίζει δύναμη είναι η αλληλεγγύη που δείχνουμε ο ένας στον άλλον, ακόμα μια φορά φαίνεται πως μόνο ενωμένοι μπορούμε να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να διεκδικήσουμε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και του μέλλοντός μας.

Μαζί με όλο το λαό, παίρνουμε μέρος στην μεγάλη κινητοποίηση στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και διεκδικούμε και εμείς:

  • Να αποζημιωθούν όλοι οι άνθρωποι που καταστράφηκαν από τις φωτιές.
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την προστασία και πυρόσβεση στα δάση και να στελεχωθούν όλα τα Δασαρχεία και οι Πυροσβεστικές στην Αττική με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό αλλά και σύγχρονο εξοπλισμό.
  • Να αποκατασταθούν τα δάση που έχουν καεί και να μην επιτραπεί να γίνουν ιδιωτικά και να γίνουν μπίζνες πάνω σε αυτά.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.