Είμαστε δίπλα στους συμμαθητές μας του Καλλιτεχνικού σχολείου Αθήνας για να στεγαστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε δικό τους σχολικό κτίριο!

Οι συμμαθητές μας από το Καλλιτεχνικό σχολείο Αθήνας μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους βρίσκονται εδώ και 4 χρόνια σε κινητοποιήσεις για το πιο απλό και αυτονόητο αίτημα: Να έχουν δικό τους σχολικό κτίριο με τις απαραίτητες προδιαγραφές για τα καλλιτεχνικά μαθήματα!

Το σχολείο ιδρύθηκε το 2018 και εξαρχής δεν υπήρχε μέριμνα από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή, για να υπάρχει σχολικό κτίριο που θα στεγάζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Από τότε μέχρι σήμερα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν αυτή την αυτονόητη ανάγκη και έρχονται αντιμέτωποι με την κοροϊδία της δημοτικής αρχής ότι το σχολικό κτίριο φτιάχνεται….

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστιες! Παίζουν με τα όνειρα και τα δικαιώματα των μαθητών, αφού εξαρχής δεν είχαν εξασφαλίσει τους απαραίτητους χώρους και εξοπλισμό για τη δημιουργία του σχολείου και τόσα χρόνια τους κοροϊδεύουν! Είναι επιλογή τους οι μαθητές και οι καθηγητές να γίνονται μπαλάκι σε τρία διαφορετικά σχολεία, για να μπορούν να κάνουν μάθημα, όπως είναι επιλογή τους να μην παίρνουν μέτρα για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα υπόλοιπα σχολεία, με ελλείψεις σε υποδομές, ακατάλληλα κτίρια κ.α., γιατί οι ανάγκες μας για ολόπλευρη μόρφωση με τις σύγχρονες υποδομές και προδιαγραφές, τους είναι κόστος.

Χορτάσαμε από τα λόγια και τις υποσχέσεις νέων και παλιών κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών. Μόνο με την επιλογή να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα, θα τα καταφέρουμε!

Είμαστε μαζί και δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθήνας! Διεκδικούμε μαζί τους:

– Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες επισκευές και ανακαινίσεις ώστε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αθήνας να στεγαστεί στο δημόσιο κτίριο της οδού Πρασσά.

– Να υπάρξουν στο κτίριο οι απαραίτητες προδιαγραφές, εξοπλισμός και διδακτικό προσωπικό για τα καλλιτεχνικά μαθήματα.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.