Τα σχολεία μας εκπέμπουν SOS! Πάρτε μέτρα για την ασφάλειά μας! Τις δυο εβδομάδες του Πάσχα με τα κλειστά σχολεία να ξεκινήσουν οι έλεγχοι!

Από τη Ν. Σμύρνη μέχρι το Αιγάλεω, από τον Πειραιά μέχρι το Μαρούσι και τον Βύρωνα τα περιστατικά με σοβάδες να πέφτουν σε διαδρόμους σχολείων, σε προαύλια είναι δεκάδες και πλέον καθημερινότητα. Είναι όλα τους μελλοντικά προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, αν δεν πάρετε άμεσα  μέτρα!

Φωνάζουμε τόσο καιρό, εμείς, οι γονείς μας, οι εκπαιδευτικοί μας ότι υπάρχουν σχολικά κτίρια που είναι ακατάλληλα, ότι συμμαθητές μας στοιβάζονται σε κοντέινερ για δεκαετίες. Ήδη, θρηνήσαμε τον Βασίλη στις Σέρρες που σκοτώθηκε, όταν έσκασε ο λέβητας στο σχολείο του. Τι άλλο περιμένετε για να κάνετε τους απαραίτητους ελέγχους και να πάρετε μέτρα;

Λίγος καιρός μόνο έχει περάσει από τον δολοφονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία που στοίχισε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Αυτό πρέπει να γίνει και στην χώρα μας, που είναι η 6η πιο σεισμογενής χώρα παγκοσμίως και να λέτε ξανά ότι φταίει η κακιά η ώρα;

Αφού λοιπόν μετά το έγκλημα στα Τέμπη, βγαίνετε παντού και λέτε ότι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι προτεραιότητα για το κράτος σας, ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ.

Ήδη, σε πολλές περιοχές μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί φωνάζουμε για «τα καθημερινά  δικά μας πιθανά Τέμπη», κάνουμε δράσεις και κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε την ασφάλεια στη ζωή μας και τα σχολεία μας.

Έχετε μπροστά σας δύο εβδομάδες καιρό, που τα σχολεία μας θα είναι κλειστά λόγω Πάσχα, να ξεκινήσει και να προχωρήσει ο έλεγχος στα σχολικά μας κτίρια και τις υποδομές, ώστε να επιστρέψουμε με ασφάλεια.

Μαζί με τους γονείς μας διεκδικούμε:

– Να ξεκινήσουν άμεσα μέσα στις διακοπές του Πάσχα οι κατάλληλοι αντισεισμικοί έλεγχοι στα σχολικά κτίρια.  Χρειάζεται να μπει πρόγραμμα ξεκινώντας από τα πιο παλιά κτίρια, ειδικά αυτά που είναι κατασκευασμένα πριν το 1959!

– Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί, από τις αρμόδιες κρατικές επιτροπές σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και να δώσουν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολικά κτίρια.

– Ο έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει άμεσα σε όλα τα επίπεδα (προσεισμικός έλεγχος – έξοδοι διαφυγής – πυρασφάλεια – ασφαλής ηλεκτρολογική εγκατάσταση – επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης).

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@mathites.gr

Comments are closed.