ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3, μια εβδομάδα μετά από εκείνο το πρωινό… ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Το “Στείλε όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ…

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 1/3 τίποτα δεν είναι ίδιο.

Οι εικόνες από τα Τέμπη μας συγκλόνισαν. Τα πολλά “γιατί” είναι ακόμα στο μυαλό μας.

Ακόμα περισσότερο μας έχει συγκλονίσει η τεράστια προσπάθεια από την κυβέρνηση, όλα τα κόμματα που ήταν πριν κυβερνήσεις, την εταιρία, συγκεκριμένα ΜΜΕ και διάφορα παπαγαλάκια να μην δοθούν απαντήσεις στις πραγματικές αιτίες αυτού του εγκλήματος, να μην αναλάβει κανένας αυτές τις δολοφονικές ευθύνες. Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στα τρένα χρόνια, μήνες φώναζαν, έλεγαν πως αργά ή γρήγορα θα υπάρξει ατύχημα. Και οι οικογένειες των θυμάτων, εκεί… ακόμα να περιμένουν.

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΡΓΗ…

Για αυτό και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως τη Λάρισα, από την Πάτρα ως την Κρήτη, από τη Φλώρινα ως το πιο μικρό νησί του Αιγαίου, μαζί με τα αδέρφια μας τους φοιτητές, βουλιάξαμε τους δρόμους, κάναμε καταλήψεις και αποχές στα σχολεία μας, σχηματίσαμε συνθήματα, γράψαμε στους πίνακες και στα θρανία μας.

Στόχος μας ήταν και είναι ένας: Όλων των νεκρών στα Τέμπη να είμαστε η φωνή- Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας – Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειες τους, σε όλους μας.

Όσο εσείς, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας, πάτε και όπου βγεί και παίζετε με τις ζωές μας για κέρδη και κόστη κάποιων λίγων, τόσο εμείς θα πάμε αλλιώς. Θα ζούμε και θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή όλων μας. Για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

Η Ιστορία κατέγραψε αυτό το έγκλημα.

Τώρα θα καταγράψεί τη στάση του καθένα και της καθεμίας από εμάς.

Για να ακουστεί η αλήθεια. Για να μη ξανασυμβεί.

Γιατί το ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ απαιτεί ΑΓΩΝΑ.

Συνεχίζουμε ώστε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά:

  • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα.

  • Να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές

  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες, τις οικογένειές.

Καλούμε:

Από Δευτέρα 6/3 συνεχίζουμε με συνελεύσεις, ενημερώσεις, καταλήψεις, αποχές και πολύμορφες δραστηριότητες, τσάντες, πανό, συνθήματα, μέσα στα σχολεία. Όπου μπορούμε κάνουμε ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ. Όπως μπορεί το κάθε σχολείο στέλνει μήνυμα αγώνα, μήνυμα πως εμείς οι μαθητές ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@ mathitesgr

Comments are closed.