ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΑΜΕ Η ΦΩΝΗ- Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ!

Σήμερα δεν ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Σήμερα, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη ως τη Λάρισα και από την Πάτρα ως την Κρήτη, μαζί με τα αδέρφια μας τους φοιτητές βουλιάξαμε τους δρόμους, κάναμε καταλήψεις και αποχές στα σχολεία μας, σχηματίσαμε συνθήματα, γράψαμε στους πίνακες και στα θρανία μας.

Στόχος μας ήταν και είναι ένας: Όλων των νεκρών στα Τέμπη να είμαστε η φωνή- Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί.

Όσο εσείς, οι κυβερνήσεις και τα Υπουργεία σας, πάτε και όπου βγει και παίζετε με τις ζωές μας για κέρδη και κόστη κάποιων λίγων, τόσο εμείς θα πάμε αλλιώς. Θα ζούμε, θα ονειρευόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για τη ζωή όλων μας. Για να μη χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές.

Για αυτό και θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε ολοκληρώσει το χρέος μας – Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειες τους, σε όλους μας.

Συνεχίζουμε ώστε να ακουστεί ακόμη πιο δυνατά:

  • Καμία συγκάλυψη στο έγκλημα. Να παρθούν όλα τα μέτρα για ασφαλείς μεταφορές

  • Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Συνεχίζουμε:

  1. Κυριακή 11:00 παίρνουμε μέρος στην πορεία των απεργών εργαζόμενων στα τρένα που τόσα χρόνια φώναζαν για τα προβλήματα αλλά δεν τους ακούγατε, αντίθετα τους τρομοκρατούσατε και τους βρίζατε.

  2. Μετά την πορεία κάνουμε ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε. Όλα τα σχολεία, τα 5μελη και 15μελη και μαθητές, μαθήτριες από την Αθήνα μπορούν να συμμετέχουν.

  3. Από Δευτέρα 6/3 συνεχίζουμε με καταλήψεις, απόχες και πολύμορφες δραστηριότητες, τσάντες και πανό μέσα στα σχολεία. Όπως μπορεί το κάθε σχολείο στέλνει μήνυμα αγώνα, μήνυμα πως εμείς οι μαθητές ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ.

    Τέλος, καλούμε ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Γιατί…

… Το “Στείλε όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ-

                                      Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε, μικρέ.

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας

@ mathitesgr

Comments are closed.