ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ- ΖΩΗ

Η μέρα ξεκίνησε με ένα 16χρονό παιδί να δέχεται σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό για 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε και να χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Κρατική βία- πυροβολισμοί στο ψαχνό, 14 χρονιά μετά από τον νεκρό Αλέξη από σφαίρα αστυνομικού.

Και συνεχίστηκε με ένα νεκρό παιδί 11 χρονών από έκρηξη του λεβητοστασίου στο σχολείο του στις Σέρρες… Έγκλημα είναι. Μία λέξη, μην ψάχνετε και πολύ.

Όχι, δε θα δεχτούμε ότι αυτή είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες. Δεν είναι θέμα τύχης. Μην τολμήσετε ΟΛΟΙ εσείς στα Υπουργεία, στην κυβέρνηση και τα κανάλια να πείτε κάτι τέτοιο. Φτάνει, λίγη τσίπα και ντροπή.

Δε ξεχνάμε. Το φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο γιατί δε χώραγε να κάνει μάθημα. Τους μαθητές στα κοντέινερ που πλημμύρισαν. Την πανδημία και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Χρόνια τώρα, σχολεία ετοιμόρροπα, σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια μας, παράθυρα να σπάνε. Όσο “ψάχνετε να αποδώσετε ευθύνες”… κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΠΑΙΔΙ

ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Δε συνηθίζουμε. Ότι είναι κανόνας- Κανονικότητα- Η μόνη μας επιλογή:  Το απάνθρωπο σχολείο που μας εξοντώνει. Το άγχος, η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας. Η φτώχεια, η ακρίβεια, οι τάξεις- παγωτό και το να μην μας φτάνουν τα ευρώ ούτε για μια τυρόπιτα. Και σήμερα νεκρός μαθητής μέσα στο σχολείο. Και από πάνω σφαίρες στο ψαχνό σε παιδί 16 χρονών για 20 ευρώ.

Οι μαθητές χρόνια κινητοποιούμαστε. Η απάντηση πάντα μία. Δεν υπάρχουν χρήματα. Που πάνε άραγε οι φόροι των γονιών μας για τη δωρεάν παιδεία; Και όταν τολμάμε να κινητοποιηθούμε, καταστολή και τρομοκρατία.

Λόγια, λόγια, λόγια, μας έχετε πρήξει πως “δεν έχει νόημα”, “τι θα καταλάβουμε”; Καταλάβαμε”, λοιπόν με το χειρότερο τρόπο. Τώρα, θα καταλάβετε και εσείς. Δε θα περάσει!

Καλούμε σε:

1. Αύριο ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. Κάνουμε συνελεύσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψειςμ αποχές, φτιάχνουμε πανό.

2. Συμμετέχουμε στην πορεία 12:00 στα Προπύλαια.

3. Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.