ΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρασκευή 25/11 στις 17:00 μαζί με τους συλλόγους φοιτητών και γυναικών ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων (πλατεία Κλαυθμώνος)

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, σαν μαθητές και μαθήτριες θέλουμε να καταδικάσουμε με όλη μας τη δύναμη την πολύμορφη βία που δέχονται χιλιάδες γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και ανήλικα παιδιά. Να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με κάθε θύμα τέτοιων εγκλημάτων, απαιτώντας να καταδικαστούν οι ένοχοι- τέρατα, όπως και στις περιπτώσεις της 12χρονης στον Κολωνό, στην Κιβωτό αλλά και σε πολλά άλλα περιστατικά, που συχνά δε γίνονται και γνωστά. 

Φτάνει πια!- Δεν μπορούμε να δεχτούμε τόση σαπίλα ΠΑΝΤΟΥ!

Οργιζόμαστε όταν συμμαθήτριες και συμμαθητές μας αντιμετωπίζουν συμπεριφορές που μειώνουν την προσωπικότητά τους. Δέχονται έως και σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, όπως η συμμαθήτρια μας στα Άνω Λιόσια που κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση τον διευθυντή του σχολείου. Όχι, δεν είναι φυσιολογικό να νιώθουμε ανασφάλεια στην καθημερινότητά μας σε χώρους που θα έπρεπε να είμαστε ασφαλείς: στα σχολεία μας,  στους χώρους όπου αθλούμαστε, όπου ψυχαγωγούμαστε. 

    Δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν απροστάτευτα παιδιά, παιδια που βρίσκονται ευάλωτα σε κάθε είδους εκμετάλλευση. Και αυτά είναι τα χιλιαδες παιδιά που εργάζονται από τα 15, τα χιλιάδες παιδιά που φέτος κρυώνουν, πεινάνε, τα παιδιά που αντιμετωπίζουν βία ή άσχημες καταστάσεις στο σπίτι τους (πχ εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ) αλλά δεν βρίσκουν πουθενά να απευθυνθούν, γίνονται ακόμα και “μπίζνα” για την κάθε είδους ιδιωτική επιχείρηση, ΜΚΟ που δήθεν τα προστατεύει.

     Αγανακτούμε όταν βλέπουμε τις ίδιες τις μανάδες μας να φοβούνται να μη χάσουν τη δουλειά τους αν “πουν κουβέντα” στα αφεντικά τους, να πάνε άρρωστες στη δουλειά μην και λείψουν μια μέρα… Πονάμε όταν σκεφτόμαστε μια οποιαδήποτε γυναίκα που εξαρτάται οικονομικά από το σύζυγό της και της είναι τόσο δύσκολο να “φύγει” ακόμα και από μία κακοποιητική σχέση… 

ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΡΓΗ- ΣΤΑ ΣΑΠΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Από το σχολείο ακόμα μαθαίνουμε τον κανόνα “ο θάνατός σου η ζωή μου”, “κοίτα εσύ να την βολέψεις” “μην σε νοιάζει ο διπλανός σου”. Εμείς αυτόν τον κανόνα… τον κάνουμε εξαίρεση! 

Παλεύουμε και απαιτούμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και στήριξη, με ευθύνη του κράτους, των γυναικών, των παιδιών, των οικογενειών των θυμάτων. Καταγγέλουμε τις κυβερνήσεις και τα Υπουργεία που όλο λένε πως θα πάρουν μέτρα, και όλο δε θέλουν να δώσουν ούτε ευρώ. 

Διεκδικούμε το σχολείο όπου θα μαθαίνουμε να είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι, που θα ξέρουμε τα δικαιώματα μας. Το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στον αθλητισμό, τον πολιτισμό. Για να στεκόμαστε στα πόδια μας σε όλη την πορεία τη ζωή μας, να αντιπαλεύουμε κάθε εμπόδιο που συναντάμε αγωνιστικά και αισιόδοξα.

Είμαστε “’ένας για όλους και όλοι για έναν!” Με αλληλεγγύη, συλλογικότητα και φιλία είμαστε ο ένας για τον άλλον. Σπάμε τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ σε οποιονδήποτε θελήσει να κάνει κακό σε συμμαθητή και συμμαθήτρια μας. Δεν αφήνουμε καμία μόνη, κανέναν μόνο.

Διεκδικούμε:

  • Πρόσληψη μόνιμων ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και σχολικών γιατρών σε όλα τα σχολεία για να μπορούμε να απευθυνόμαστε και να στηριζόμαστε ολόπλευρα. 
  • Λειτουργία κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών παντού, στις γειτονιές και στις πόλεις μας. 
  • Ενημερωτικά προγράμματα για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των παιδιών και, ειδικά των γυναικών σε σχολεία, σε χώρους αθλητισμού, πολιτισμού από το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας. 
  • Εδώ και τώρα δωρεάν γεύμα ή σνακ και σε Γυμνάσια και Λύκεια. Κανένα παιδί να μην πεινάσει. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.