2 εβδομάδες μαθητικών αγώνων: “Τι είδαμε και τι δεν είδαμε…”

Οι αγώνες των μαθητών εδώ και δυο εβδομάδες, μέρα με τη μέρα, γίνονται πιο δυνατοί. Σχολεία σε αναβρασμό. Μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Φυσικά το Υπουργείο “Παιδείας” αποφάσισε πως, αντί να ακούσει τα αιτήματα μας, να δει, τέλος πάντων, τους λόγους για τους οποίους κάνουμε κατάληψη, τι ζητάμε, το βασικό ζήτημα που τους απασχολεί είναι να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.

Έτσι είδαμε:

 • Ομάδες Δίας να γυρνάνε έξω από τα σχολεία μας (άλλη δουλειά δεν έχουν;)

 • Προσαγωγές μαθητών για το “αποτρόπαιο έγκλημα” της κατάληψης

 • Αστυνομικές δυνάμεις με διευθυντές που με κόφτη σπάνε τις αλυσίδες

 • Υποχρέωση των καθηγητών, που κατά χιλιάδες αντιδρούν, να κάνουν Webex και να μας βάζουν απουσίες χωρίς να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις των μαθητών

 • Αγανακτισμένους γονείς” που φωνάζουν για τις χαμένες διδακτικές ώρες…

 • Φασιστικές ομάδες να σκίζουν πανό και να σβήνουν μαθητικά συνθήματα

Και τι δεν είδαμε;

 • Την ίδια ευαισθησία για τις χαμένες διδακτικές ώρες όταν έχουμε κενά, είμαστε σε καραντίνα, όταν αρρωσταίνουμε εμείς ή οι καθηγητές μας

 • Το ίδιο πάθος να κάνουν webex όλα τα παιδιά όταν δεν είχαν πρόσβαση και ήταν υποχρεωτική

 • Την ίδια προβολή από τα ΜΜΕ των γονιών και των εκπαιδευτικών που είναι στο πλευρό μας γιατί ξέρουν και αυτοί πως ζητάμε αυτονόητα πράγματα.

 • Την ίδια ταχύτητα για να έρθουν στα σχολεία μας τεστ, μάσκες, προσωπικό και υλικά καθαριότητας αντί για αστυνομία και εισαγγελείς

 • Την ίδια ανησυχία για το γεγονός πως είμαστε απροστάτευτοι σε ένα σχολείο- εξεταστικό κέντρο και πρέπει να παρθούν μέτρα για να τα βγάλουμε πέρα, να μη μείνουμε και άλλο πίσω.

Webex, αστυνομία και απειλές… δε θα φιμώσετε τους μαθητές !

Συνεχίζουμε!

Να μην ονειρεύονται ότι με αντίστοιχες μεθόδους θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Τους ετοιμάζουμε την καλύτερη απάντηση… Δε θα περάσει! Έχουμε δίκιο. Το ξέρουμε και το ξέρουνε.

Αν θέλουν μαθητές και μαθήτριες που να μένουν σιωπηλοί, να συμβιβάζονται και να μην απαιτούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους σε μόρφωση και υγεία, να αλλάξουν πλευρό!

Το δίκιο και η οργάνωσή του αγώνα μας είναι η δικιά μας δύναμη. Καλούμε καθηγητές- γονείς και όλο το λαό στο πλευρό μας.

Προχωράμε σε:

1. Από Δευτέρα να γίνουν συνεδριάσεις 15μελών και ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ τάξεων και σχολείων για να αποφασιστεί ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ και με ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ πως θα συνεχίσουμε

2. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με κάθε τρόπο για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο!

3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1 ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΒΘΜΙΕΣ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ

4. Κλιμακώνουμε σε λίγες μέρες με ανοιχτή Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας (mathites.gr), για να αποφασίσουμε συλλογικά τη συνέχεια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑθΗΝΑΣ

Comments are closed.