8+ 1 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΚΡΑΒΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11 ΑΠΟ ΤΙΣ 15:00 ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ!

 1. Γιατί το δικό σου σχολείο πλημμυρίζει,το δικό μου συγχωνεύεται, κάποιου άλλου έχει ακόμα κενά σε καθηγητές. Όλων μας τα σχολεία, τελικά, δέχονται επίθεση από τις αποφάσεις του Υπ. Παιδείας αφού θεωρούν το δικαίωμά μας στη μόρφωση κόστος.
 2. Γιατί η Τράπεζα Θεμάτων, η ΕΒΕ, το άγχος και το ατελείωτο τρέξιμο είναι εδώ αντί να είναι εδώ η προσαρμογή της ύλης, η κατανόηση των κενών που αποκτήσαμε απο το webex, η ενισχυτική διδασκαλία σε όσους τη χρειάζονται.
 3. Γιατί η πανδημία δεν έχει τελειώσει, τα κρούσματα αυξάνονται αλλα τα μέτρα στα σχολεία παραμένουν ανύπαρκτα.
 4. Γιατί ότι καταφέραμε ενάντια στα παραπάνω, το καταφέραμε μόνο όταν αγωνιστήκαμε όλοι μαζί. Η Τράπεζα Θεμάτων ψηφίστηκε το 2019, όμως δύο χρόνια τώρα την έχουμε μπλοκάρει με τους αγωνες μας. Το ίδιο και άλλα σχέδια της Κεραμεως όπως οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.
 5. Γιατί μας φοβούνται. Το webex όταν κάνει ένα σχολείο κατάληψη ψηφίστηκε σε μια νύχτα για να μας εκβιάσουν με απουσίες. Μάλλον έχουν ακόμα εφιάλτες από πέρυσι.
 6. Γιατί θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να μην σηκώνουμε ποτέ κεφάλι γιατί δεν τους φτάνει πόσο χάλια έχουν κάνει τα σχολεία μας. Θέλουν να εφαρμόσουν και άλλους Νόμους, όπως να ψάχνουμε να βρούμε χορηγούς για να έχουμε θέρμανση, φωτοτυπίες…σε λίγο Βιβλία και καθηγητές!
 7. Γιατί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας είναι η δύναμη μας, εκφράζει τα αιτήματα και τα θέλω μας! Πέρσι τα βάλαμε με Υπουργεία, διευθυντές, ΜΑΤ και εισαγγελείς και βγήκαμε νικητές. Ανάγκασαμε την Κεραμεως να δεχτεί συνάντηση μαζί μας, να αναγνωρίσει ότι οι μαθητές είναι οργανωμένοι και συντονισμένοι. Τώρα πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότεροι!
 8. Γιατί δίνουμε το «σήμα» σε όλη τη χώρα, προσπαθούμε με Πανελλαδικές μέρες και δράσεις οι μαθητες να είναι μια γροθιά! Συνεργαζόμαστε με τις πανω απο 30 Συντονιστικές που υπάρχουν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα, προβάλουμε τους αγώνες των σχολείων. Όσο πιο πολλά σχολεία συμμετέχουν στις Συνεδριάσεις μας, τόσο καλύτερα!

+1… Ο πιο σημαντικός!

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ- ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ- ΠΡΟΧΩΡΑΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ

ΕΜΕΙΣ;- ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΤΩΡΑ… ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ!

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ!

 • Μαζευόμαστε μαθητές και μαθήτριες, μαθητικά συμβούλια από όλα τα σχολεία της Αττικής και συζητάμε, ανταλλάσουμε  γνώμες, ιδέες, απόψεις για την κατάσταση στα σχολεία μας!
 • Εκλέγουμε την φετινή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας!Όσα περισσότερα σχολεία συμμετέχουν, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή των μαθητών!
 • Αποφασίζουμε πώς θα συνεχίσουμε τον τον αγώνα μας για να εμποδίσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, γιατί θέλουμε ένα διαφορετικό σχολείο και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζομαστε για αυτο!
 • Συζητάμε ιδέες, γνώμες για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για να δώσουμε «χρώμα» στην καθημερινότητα μας…

ΝΙΚΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!

*Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος και εκπρόσωποι από τους γονείς και τους καθηγητές μας.

Comments are closed.