Πέμπτη 13/5 19:00 Προπύλαια! Διαδηλώνουμε μαζί με τους γονείς μας, τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους για να μην κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά!

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ετοίμασε όλο αυτό τον καιρό την ασφαλή επιστροφή μας στα σχολεία και την καθημερινότητα μας που τόσο έχουμε ανάγκη και την κάλυψη των διδακτικών κενών που έχουν συσσωρευτεί αλλά αντί για αυτά ετοίμασε νέο νομοσχέδιο! Θέλει να καταδικάσει εμάς και τις οικογένειές μας να ζούμε από εδώ και στο εξής μέσα στην αβεβαιότητα και το άγχος. Δε θα της περάσει!

ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΕΙ.

ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ… ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ 10ΩΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Φέρνουν νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο και θεσμοθετεί το 10ωρο δουλειάς χωρίς μάλιστα αυτό να αμείβεται ως υπερωρία. Αυξάνουν τις νόμιμες υπερωρίες και καταργούν την Κυριακάτικη αργία. Μονιμοποιούν την «τηλεργασία»για να σμπαραλιάσουν ακόμη περισσότερο το ωράριο των γονιών μας σήμερα. Να κάνουν ασφυκτική τη ζωή εργαζομένων σε κλάδους όπως το εμπόριο, οι τηλεπικοινωνίες, ο επισιτισμός που ξέρουν καλά θα πει απλήρωτη εργασία, δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε όλα ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ!

Όπως σε εμάς τους μαθητές που μας έριξαν χημικά, αποβολές και “λάσπη” όταν κινητοποιηθήκαμε για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΚΑΙ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ (Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι γονείς) ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!

Δε θα το ανεχτούμε! Ξέρουμε καλά τι επιπτώσεις θα έχει. Τον τελευταίο χρόνο, άλλωστε βλέπουμε τους γονείς μας να αγωνιούν για το πως θα τα βγάλουμε πέρα, να δουλεύουν όλη μέρα κλεισμένοι όπως και εμείς στο σπίτι, να έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης παρά τις θυσίες που κάνουν, να κινδυνεύουν από τον κορονοιό επειδή με την άδεια της κυβέρνησης τα μέτρα και τα πρωτόκολλα «πάνε περίπατο» στους χώρους δουλειάς και τις επιχειρήσεις.

Δε θα αποδεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν! Πολλοί από εμάς, ιδιαίτερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ δουλεύουμε ήδη “μαύρα” και κακοπληρωμένα. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε οι εργαζόμενοι που σε λίγα χρόνια θα μας αναγκάσουν να δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, με αυτά τα απάνθρωπα ωράρια και τους μισθούς ψίχουλα!

Αν νομίζουν ότι θα περάσει η προσπάθεια τους να μας φιμώσουν είναι γελασμένοι! Κατεβαίνουμε στο δρόμο στο πλάι των εργαζομένων !

Εκείνων που δουλεύουν στις τηλεπικοινωνίες που δουλεύουν 12ωρα «για να βγει το project», των εργαζομένων στο φάρμακο που δε πήραν «ούτε δεκάρα τσακιστή» από τα εκατομμύρια που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις στους φαρμακοβιομήχανους, των υγειονομικών που διεκδικούν να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για να σωθούν ζωές, των παιδιών στα delivery και τον επισιτισμό που με κρύο και ζέστη δουλεύουν ατελείωτες ώρες!

ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά!

Comments are closed.