10 ΜΑΡΤΗ 2020- 10 ΜΑΡΤΗ 2021. 1 ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ “ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΟΥΝ”. ΕΩΣ ΕΔΩ! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ- ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ!

Την ερχόμενη Τετάρτη 10/3 κλείνει ένας χρόνος από το κλείσιμο των χώρων εκπαίδευσης. Σε αυτόν τον έναν χρόνο οι μαθητές όλης τής χώρας:

  • Πιεζόμαστε από το συνεχές ανοιγοκλείσιμο των σχολείων και των δραστηριοτήτων μας.

  • Παλεύουμε να συνεχίσουμε να μορφωνόμαστε μέσω μιας οθόνη σε ένα webex που μία λειτουργεί και μία όχι με άνιση πρόσβαση ανάμεσά μας, ανάλογα με το τι υποδομή και οικονομική δυνατότητα έχουμε. Πέρσι οι μαθητές της Γ Γελ έδωσαν πανελλαδικές με λειψή προετοιμασία.

  • Προσπαθούμε να προστατεύουμε τις οικογένειές μας και εμάς, τηρώντας τα μέτρα, φορώντας τη μάσκα μας, κάνοντας να δούμε τους φίλους μας καιρό.

  • Φωνάξαμε στις μεγαλύτερες μαθητικές καταλήψεις και πορείες της τελευταίας δεκαετίας πως “Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία” και τελικά επιβεβαιωθήκαμε αφού εκατοντάδες σχολεία εμφανίζουν κρούσματα και κλείνουν, τα μισά σχολεία της χώρας παραμένουν κλειστά.

  • Δεχθήκαμε καταστολή στους αγώνες μας. Τηλεαπουσίες, εκβιασμοί, κοροϊδία, συκοφαντία, ακόμα και χημικά. Είδαμε να δέχεται καταστολή και ο αγώνας φοιτητών, εργαζομένων ακόμα και γιατρών! Όποιος αμφισβητεί τη διαχείριση της πανδημίας, όποιος οργανώνεται για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του έρχεται αντιμέτωπος με την καταστολή, τη βία!

  • Ζούμε το θέατρο του παραλόγου με τον νέο Νόμο Κεραμέως για εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στην Α ΓΕΛ (χωρίς να έχει βγει η ύλη διά ζώσης) και την θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Γ ΓΕΛ (με τα Λύκεια της χώρας να λειτουργούν μισά διά ζώσης και μισά με τηλεκπαίδευση). Εν μέσω πανδημίας, όταν δε λειτουργεί κυριολεκτικά τίποτα “φυσιολογικά” η κυβέρνηση αποφάσισε -κυριολεκτικά- να μας εκδικηθεί!

ΩΣ ΕΔΩ!

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/3 ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Δε ξεχνάμε:

Μας είπαν “κακομαθημένα” όταν διεκδικήσαμε το δικαίωμά μας σε υγεία και μόρφωση.

Μας έχουν αφήσει απροστάτευτους στην πανδημία. Οι μαθητές θεωρούμαστε κόστος. Αλλού ξέρουν να δίνουν εκατομμύρια.

Εμείς αμόρφωτοι δε δεχόμαστε να γίνουμε επειδή αυτοί δε δίνουν ούτε ευρώ για τη στήριξη της Υγείας και της Παιδείας.

Τα χημικά- δώρο της Κεραμέως έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Τη λογοκρισία σε κάθε καλλιτέχνη που γράφει ανατρεπτικά- ανυπότακτα!

Θυμόμαστε:

Δύναμη και αισιοδοξία βρήκαμε όταν αγωνιστήκαμε συλλογικά και οργανωμένα σε όλη την Ελλάδα.

Δώσαμε ζωή στις γειτονιές και στα σχολεία μας όταν μέσα από τα μαθητικά μας συμβούλια σε κάθε γειτονιά, δήμο, πόλη αλλά και πανελλαδικά αγωνιστήκαμε!

Τα σχολεία μας μπορούν και πρέπει να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Μπορούμε να επιβάλουμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας, περισσότεροι καθηγητές. Καταφέραμε να μην ισχύσει φέτος ο περιορισμός των επιλογών στο μηχανογραφικό.

1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ… ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΘΕΣΗ!

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα να ακουστούν ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!

1. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

2. ΠΑΓΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ. ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

3. ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΔΕ ΛΕΙΠΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Καλούμε:

1. ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ 15ΜΕΛΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ 10/3. ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΘΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

2. ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ #κεραμΕΩΣ_ΕΔΩ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 10/3.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.