ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ! Και η επιλογή σας να “χτυπήσετε” τους υποψήφιους Πανελλαδικών ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας αφού επί μήνες δεν έχουν κάνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε οι μαθητές και τα σχολεία μας,

Τους πήρε ο πόνος να ΑΛΛΑΞΟΥΝ:

… εν μέσω πανδημίας, … με κλειστά σχολεία, …χωρίς να έχει βγει η ύλη δια ζώσης, … χωρίς να ξέρουμε βασικά ποια θα είναι η τελική ύλη, … με άγχος για την κατάσταση στα σπίτια μας, τις δουλειές των γονιών μας, …με την τηλεκπαίδευση να σέρνεται και… 6 μήνες πριν να δώσουμε πανελλήνιες,

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Συγκεκριμένα, σκοπός είναι οι βάσεις από φέτος να μη καθοριστούν όπως κάθε χρόνο αλλά να υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής σε κάθε Τμήμα ανά Πεδίο σύμφωνα με τον μέσο όρο των μέσων βαθμολογιών όλων των υποψηφίων. Μάλιστα πάνω σε αυτή τη βάση τα Πανεπιστημιακά Τμήματα θα μπορούν να κάνουν αλλαγές σε ένα ποσοστό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πόσο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας θέλει ουσιαστικά να μη διαλέγουμε οι μαθητές το Τμήμα που επιθυμούμε, αλλά το Τμήμα να διαλέγει εμάς! Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των σχολών που βάζουμε στο μηχανογραφικό μας (για παράδειγμα έως 30) . Όσοι καταφέρουν με την πρώτη συμπλήρωση μηχανογραφικού και περάσουν έχει καλώς. Όσοι όχι, θα ξανακάνουν μηχανογραφικό για όποια σχολή περίσσεψε!

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ:

  • Μας κάνετε και εσείς πειραματόζωα, δοκιμάζετε πάνω στους κόπους μας και εν μέσω πανδημίας ξανά ένα νέο εξεταστικό σύστημα

  • Κάνετε πιο δύσκολη την είσοδο στα Πανεπιστήμια, θα υπάρξει τεράστιος όγκος μαθητών που θα μείνουν εκτός, θα κλείσουν Τμήματα.

  • Αναγκάζετε τους μαθητές να κάνουν ακόμα περισσότερο φροντιστήριο, αφού γίνεται πιο ανταγωνιστική η διαδικασία, άρα δεν πρέπει απλά να γράψουμε καλά, πρέπει να γράψουμε όσο πιο καλύτερα γίνεται από τον συμμαθητή μας.

  • Κάνετε την επιλογή Τμήματος ένα τζογάρισμα για εμάς. Γιατί, μας αναγκάζετε να έχουμε λιγότερες επιλογές, τις οποίες θα κάνουμε πριν καν τα Τμήματα αποφασίσουν που ακριβώς θέλουν να είναι η βάση, ποιο θα θεωρούν μάθημα βαρύτητας.

  • Μας κόβετε τα όνειρα να σπουδάσουμε και μας κάνετε να θεωρούμε μονόδρομο την ανήλικη εργασία και την ψευτοκατάρτιση μετά το Γυμνάσιο, πάνω που φτιάχνετε και νέες επαγγελματικές σχολές για την ηλικία των 15!

ΦΤΑΝΕΙ! ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!

Δεν καταλαβαίνετε την πίεση που νιώθουμε; Τις συνθήκες πανδημίας μέσα στις οποίες ξεκίνησε η προετοιμασία μας για τις πανελλήνιες εξετάσεις (Β Λυκείου) και συνεχίζεται τώρα; Ότι διδασκόμαστε μήνες τώρα μέσω μιας οθόνης πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα; Είναι δυνατόν να αλλάζετε έτσι τα σχέδια μας, τον κόπο μας, τις επιλογές μας; Και να λέτε και από πάνω πως δεν αλλάζει και τίποτα, είναι προκλητικό!

Δε καταλαβαίνετε πως βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό των πιο μικρών μαθητών να επιλέξουν αν θα τα καταφέρουν, να επιλέξουν αν αξίζει να περάσουν το Γολγοθά της Τράπεζας Θεμάτων σε όλο το Λύκειο για μια πιο ανταγωνιστική διαδικασία εξέτασης μπας και καταφέρουν να σπουδάσουν αυτό που ονειρεύονται;

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ!

Αυτό μπορει να γίνει αν το σχολείο μας έχει καθηγητές, υποδομές, σύγχρονα βιβλία, όταν είναι καθαρό, όταν προστατεύει την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Κάντε αυτά πρώτα και μετά κουνήστε μας το δάχτυλο για το πως γράφουμε στις πανελλήνιες.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΕΤΟΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ.

Επιλέξαμε να αγωνιστούμε για κάνουμε μάθημα σε ένα ασφαλές σχολείο. Το πιο λογικό και δίκαιο αίτημα που θα μπορούσαμε να έχουμε ως μαθητές. Δίπλα σε αυτό τώρα υψώνουμε τη φωνή μας και σας προειδοποιούμε:

Πάρτε πίσω εδώ και τώρα οποιαδήποτε σκέψη για τέτοια αλλαγή!

Προχωράμε σε:

  • Live διαδικτυακή Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας τις επόμενες μέρες

  • Αγωνιστικές Αποφάσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας

  • Συγκέντρωση υπογραφών εναντίωσης στα σχέδια της κυβέρνησης

  • Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή και την Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φοιτητές.

Comments are closed.