Τρίτη 9 Ιούνη, 12:00 Προπύλαια- Να μην περάσει το νομοσχέδιο ΚΑΜΕΡεως!- «Enough is enough!»

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 29/5 κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ονομάζει “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Αν πρόκειται να αναβαθμίσει το σχολείο μας:

Γιατί το έφεραν στα “κρυφά” μέσα στην πανδημία και θα το ψηφίσουν κατακαλόκαιρο;

Γιατί από την αρχή της χρονιάς γονείς – εκπαιδευτικοί και μαθητές κινητοποιούμαστε;

Αναβάθμιση γι’ αυτούς είναι:

Να ανοίγουν τα σχολεία χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα μέτρα προστασίας γιατί τους είναι κόστος.

Οι γονείς μας να πληρώσουν ξανά την κρίση τους και να χώνουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την παιδεία μας. Οι εικόνες από την Αμερική είναι τόσο μακρυά και τόσο κοντά στη δική μας καθημερινότητα. Δε θέλουμε και δεν αντέχουμε το σχολείο και το μέλλον που μας ετοιμάζουν!

Αναβάθμιση για εμάς είναι το σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει!

Ήδη με τον αγώνα μας καταφέραμε να μειώσουμε την ύλη στις πανελλαδικές εξετάσεις, να μην δώσουμε προαγωγικές εξετάσεις. Θυμούνται και θυμόμαστε πως το 2014 καταφέραμε να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων, ότι με τους αγώνες μας καθυστερήσαμε ή μπλοκάραμε αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια.

Τους υποσχόμαστε ότι θα μας ξαναβρούν μπροστά τους

Δεν θα τους περάσει! Δεν θα το περάσουν!

Παλεύουμε:

  • Να μην περάσει η Τράπεζα Θεμάτων, δηλαδή μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου. Μας φτάνουν και περισσεύουν οι Πανελλαδικές στην Γ΄ Λυκείου, που η προετοιμασία τους ήδη μας κοστίζει πολύ ακριβά. Ο Νόμος Γαβρόγλου έκανε ήδη πιο δύσκολη και απαιτητική τη Γ ́ Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων εφαρμόστηκε μια χρονιά το 2014 και έμειναν μετεξεταστέοι το 40% των μαθητών, αυξήθηκαν οι εγγραφές σε φροντιστήρια. Με την οικονομική κρίση να είναι εδώ, πως θα ανταποκριθούν οι οικογένειές μας;

  • Να μην δίνουν τα Γυμνάσια περισσότερες εξετάσεις. Δεν λείπουν οι εξετάσεις για να γίνει το μάθημα και το σχολείο καλύτερο, δηλαδή να κοπεί περισσότερος ελεύθερος χρόνος από παιδιά 13, 14 χρονών.

  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για τις κάμερες. Το σχολείο και η ζωή μας δεν είναι reality. Γιατί δεν δίνουν τα λεφτά που θα πάνε για να μπει κάμερα σε κάθε σχολική τάξη, σε προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, σε βιβλία και υποδομές;;;

  • Για τους μαθητές της Γ ́ Λυκείου να μην μειωθεί ο ήδη μικρός αριθμός των μετεγγραφών που ισχύει σήμερα για τα πανεπιστήμια. Διεκδικούμε μετεγγραφές για όσους έχουν ανάγκη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Προχωράμε:

Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου σε όλα τα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, με οποιονδήποτε τρόπο. Το ίδιο να κάνουν και όλες οι Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών όλης της Αττικής.

Ενημερώνουμε όλους τους μαθητές, παντού, με κάθε τρόπο ώστε να βουλιάξουν οι δρόμοι την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Κλειστά σχολεία παντού, όλοι στους δρόμους με τα πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών, με μαχητικά και οργανωμένα μπλοκ σχολείων και Δήμων.

Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και απαιτούμε το αυτονόητο:

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΡΑ!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ- ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ

Comments are closed.