ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 19/05 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ- ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ!

Με το άνοιγμα των σχολείων είμαστε ξανά εδώ. Όπως ήμασταν όλη την περίοδο της καραντίνας που με τους αγώνες μας, με οποιονδήποτε τρόπο (internet, επιστολές, ψηφίσματα, εκπομπές, βίντεο) διεκδικήσαμε και καταφέραμε με τους αγώνες μας: τη μείωση της ύλης στις Πανελλαδικές, τη μη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων. Ήδη έχουμε κατέβει στο δρόμο δυο φορές για να μη κατατεθεί στη Βουλή το Νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ήταν και είναι και αυτοί εδώ και ενάντια στα συμφέροντα των μαθητών. Κατέθεσαν Νομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας για να μην το πάρει κανείς χαμπάρι, σκοπεύουν να το ψηφίσουν κατακαλόκαιρο για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Μας  φοβούνται, γιατί το 2014 καταφέραμε να παρθεί πίσω η Τράπεζα Θεμάτων, που τώρα τη ξαναφέρνουν.  Επέβαλαν Τροπολογία για κάμερες στις σχολικές τάξεις. Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να έχουν δώσει σαν κράτος ούτε 1 ευρώ για τις αυξανόμενες ανάγκες σε καθαριότητα, καθηγητές, μετακίνηση.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ!

Γιατί οι μαθητές:

  • Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει όλους τους μαθητές ισότιμα και όχι να μας μπουν και άλλα εμπόδια. Φτάνει. Δε θέλουμε το σχολείο μας να έχει ξανά την Τράπεζα Θεμάτων, δηλαδή μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη του Λυκείου. Μας φτάνουν και περισσεύουν οι Πανελλαδικές στην Γ Λυκείου, που η προετοιμασία τους ξεκινά μια χρονιά πριν. Ο Νόμος Γαβρόγλου έκανε ήδη πιο δύσκολη και απαιτητική τη Γ Λυκείου. Η Τράπεζα Θεμάτων εφαρμόστηκε μια χρονιά το 2014 και έμειναν μετεξεταστέοι το 40% των μαθητών, αυξήθηκαν οι εγγραφές σε φροντιστήρια. Με την οικονομική κρίση να είναι εδώ, πως θα ανταποκριθούν οι οικογένειές μας;
  • Θέλουμε το σχολείο να είναι δημιουργικό, όχι κέντρο- εξεταστικό.  Δε θέλουμε τα Γυμνάσια να δίνουν συνεχόμενες εξετάσεις. Δε λείπει αυτό για να γίνει καλύτερο το μάθημα και το σχολείο, δηλαδή στην ηλικία των 14 να κοπεί και άλλο ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών.
  • Θέλουμε τα σχολεία μας να έχουν καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας όλο το χρόνο. Με δεδομένο ότι χάθηκε μεγάλο μέρος της ύλης φέτος, υπάρχει πιθανότητα νέας πανδημίας το φθινόπωρο, απαιτούμε εδώ και τώρα να προσληφθεί  ΜΟΝΙΜΑ εκπαιδευτικό και προσωπικό καθαρότητας. Να λυθούν προβλήματα με αίθουσες, κτήρια, προαύλια με χρήματα από το κράτος. Να μας γυρίσουν πίσω τα χρήματα μας από τις εκδρομές που δεν έγιναν.
  • Θέλουμε στην τάξη να αισθανόμαστε άνετα και ελεύθερα. Ξέρουμε να λειτουργούμε συλλογικά, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον όπου χρειαστεί. Δε θέλουμε κάμερες στα σχολεία μας, είναι βαθιά αντιπαιδαγωγική πράξη, που καταπατά τα δικαιώματά μας. Να ενισχυθεί η ισότιμη τηλεκπαίδευση για όσους συμμαθητές μας δεν μπορούν να έρθουν σχολείο. Να γίνει ενισχυτική διδασκαλία για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη, κάτι που σίγουρα δε λύνει ένα βίντεο από τη σχολική τάξη. Δεν πρόκειται να δεχτούμε να εφαρμοστεί.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Καλούμε τους μαθητές σε κάθε σχολείο αυτές τις μέρες να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Κάθε 15μελές και 5μελές να πάρει απόφαση με οποιανδήποτε τρόπο (στο σχολείο, μέσω κινητού- ομαδικών συνομιλιών κτλ) και να ενημερώσει όλους τους μαθητές του σχολείου για το γεγονός πως ήρθε Νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας και δεν πρέπει  να το αφήσουμε να περάσει. Κινητοποιούμαστε σε επίπεδο σχολείου, συνοικίας, πόλης και συντονιζόμαστε πανελλαδικά. Μαζί με τους αγωνιστές καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές γινόμαστε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και απαιτούμε το αυτονόητο:

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΩΡΑ! ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ- ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.