Είμαστε στο πλευρό των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στη τέχνη και τον πολιτισμό

Ξέρουμε, ότι κι αν λένε διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος για να συκοφαντήσουν τον αγώνας σας, ότι οι δυσκολίες της επιβίωσης σας έβγαλαν στο δρόμο.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας σας και τα αιτήματα σας είναι δίκαια και είναι τιμή να παλεύεις για το δίκιο, ότι κι αν λένε όσοι θεωρούν “λογική” την αδικία.

Θέλουμε να ξέρετε κι εσείς πως:

Μας δώσατε έμπνευση, βλέποντας πώς είστε “όλοι για έναν κι ένας για όλους” οι καλλιτέχνες όλων των μορφών Τέχνης και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται “πίσω από τα φώτα”.

Μας συγκινήσατε, έχοντας μαζί σας στις 7 Μάη στην μεγαλειώδη κινητοποίηση σας, τον Γιάννη Ρίτσο, τον Θάνο Μικρούτσικο και τόσους ακόμα καλλιτέχνες που αγωνίστηκαν, αφήνοντας και τεράστιο καλλιτεχνικό για τις επόμενες γενιές.

Μας δώσατε δύναμη, για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερο θάρρος και αποφασιστικότητα για να φτιάξουμε ένα σχολείο που θα είναι δημιουργικό κι όχι κέντρο εξετάσεων.

Μας δώσατε τροφή για σκέψη, αυτό δεν κάνει άλλωστε η Τέχνη;

» Τέτοια ποιήματα, σου φτιάχνουμε εκατό την ώρα.»
Αυτό θέλουμε κι εμείς.
Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ᾿ τον κόσμο.
Ε
μείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”, (Γιάννης Ρίτσος, απόσπασμα από το “Kαπνισμένο Tσουκάλι”)

Όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας, που όπως όλοι έτσι και οι μαθητές μείναμε κλεισμένοι στο σπίτι, ήσασταν μαζί μας.

Είμαστε μαζί σας.

Γι αυτό το λόγο διεκδικούμε:

  • Να απολυμανθούν με τον ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο όλα τα σχολεία.

  • Το κράτος να διαθέτει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής (σαπούνι, χειροπετσέτες μιας χρήσης ,μάσκες, αντισηπτικά) στους μαθητές και τους καθηγητές

  • Να πιστοποιείται το επίπεδο σπουδών των μαθητών στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

  • Να παρθεί πίσω από την κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη παιδεία, που μετατρέπει το σχολείο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο

Μαθητές από Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Comments are closed.