ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι μαθητές δε δεχόμαστε να γίνει η πατρίδα μας συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ. Να αξιοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας για να μπορεί το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο των λαών της Μέσης Ανατολής, να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων. Να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκοπούς. Να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον μας.

Η συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ  και που έστρωσε το έδαφος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμφωνία θανάτου, γιατί:

  • Αναβαθμίζει τη ΝATOϊκή Βάση της Σούδας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία.
  • Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής των ΝΑΤΟϊκών βάσεων έως και 10 χρόνια.
  • Αναβαθμίζει την ΝΑΤΟϊκή βάση της Λάρισας με drones, το Στεφανοβίκειο στο Βόλο με ελικόπτερα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  • Γιατί αυτή η συμφωνία στρώνει το έδαφος να μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Είναι δολοφονική μηχανή, που φτιάχτηκε για να κάνει πολέμους. Έπνιξε στο αίμα τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας. Το ΝΑΤΟ έστησε δικτατορίες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Απ’ όπου έχει περάσει, έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων. Το ΝΑΤΟ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς, δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας.                                              

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Κόντρα στους πολέμους και τα σχέδιά τους οι μαθητές ξεσηκώθηκαν, οργάνωσαν κινητοποιήσεις, καταλήψεις, αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Έτσι και σήμερα θα δώσουμε δυναμικό «παρών» στον αγώνα ενάντια στις βάσεις και τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Για την μόρφωσή μας, για βιβλία, καθηγητές, μας λένε δεν έχουν σάλιο, αλλά για τα όπλα του ΝΑΤΟ δίνουν 4 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Οργανώνουμε στα σχολεία, τις τάξεις μας συνελεύσεις, συζητάμε και ενημερώνουμε τους συμμαθητές μας, παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Στις μαθητικές εκλογές, εκλέγουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια, που θα πρωτοστατήσουν σε αυτόν τον αγώνα και θα μπουν μπροστά σε όλους τους αγώνες που έχουμε, ενάντια στην κυβέρνηση και τα σχέδιά τους.

Προχωράμε μαχητικά:

  • Σε μεγάλο συλλαλητήριο με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών, σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς την ημέρα επίσκεψης στην Αθήνα του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο.
  • Στις 12/10 σε μεγάλη μαθητική και φοιτητική συναυλία ενάντια στις βάσεις του θανάτου, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, στα Προπύλαια 7:30μμ.

Comments are closed.