ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ! ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές οργανώνουμε και συντονίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο σημερινό σχολείο και τα εκατοντάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε.

Με τις μαζικές μας κινητοποιήσεις σε κάθε γωνιά της χώρας έχουμε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση: ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη στερώντας μας αναγκαίες γνώσεις. Κοντεύει να τελειώσει η χρονιά και η κυβέρνηση δηλώνει πως με το νομοσχέδιό της θα αλλάξει τον τρόπο εξετάσεων και για τη φετινή Β’ Λυκείου, ενώ ήδη βρισκόμαστε 4 μήνες πριν τις εξετάσεις…!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και τον συντονισμό των σχολείων μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που…

…δηλώνει πως θα καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της για το Λύκειο και το εξεταστικό που κάνει ακόμα χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

…μας λέει ότι για τα σχολεία μας δεν έχει λεφτά, αλλά δίνει δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ!

…χτύπησε με αγριότητα την πορεία των καθηγητών μας που αγωνίζονται για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας με καθηγητές σε όλα τα μαθήματα, που αγωνίζονται για ένα σχολείο χωρίς κενά και ελλείψεις.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανάβει το φιτίλι του πολέμου ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας με την Συμφωνία των Πρεσπών, που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να πατήσει το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι ακόμα περισσότερο στην περιοχή των Βαλκανίων με νέες βάσεις θανάτου.

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως δήθεν δουλεύει για την ειρήνη στην περιοχή, στραπατσάρονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Το ΝΑΤΟ:

  • όχι μόνο δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια αλλά αντίθετα κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα.
  • με τους βομβαρδισμούς του διαμέλισε τα Βαλκάνια.
  • Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιρακ, Λιβύη, Συρία είναι κάποιες μόνο από τις χώρες που έχει σφαγιάσει η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.
  • που έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, που έχει ξεριζώσει λαούς από τις χώρες τους μόνο παράγοντας μεγαλύτερων κινδύνων είναι για τους λαούς!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

Οι μαθητές για όλους αυτούς του λόγους καταδικάζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και στεκόμαστε απέναντι στην κυβέρνηση και τα βρώμικα σχέδια της.

Την ίδια ώρα θα μας βρουν απέναντί τους και όσοι επιχειρήσουν να σπείρουν στα σχολεία μας τον εθνικισμό και συνθήματα μίσους!

Αυτό να το ακούσει καλά και μια μερίδα καθηγητών που καλούσε το προηγούμενο διάστημα σε εθνικιστικές δράσεις στα σχολεία, όπως για παράδειγμα η ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών που έβγαλε μέχρι και επίσημη ανακοίνωση…

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και το φασιστικό τους δηλητήριο θα φάνε ξανά πόρτα όπως λίγους μήνες πριν αν τολμήσουν να πατήσουν στα σχολεία μας!

Έξω από τα σχολεία και τις γειτονιές μας οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα δισέγγονα του Χίτλερ. Είναι προκλητικό να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα των ναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για την λευτεριά.

Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα χιλιάδες μαθητές αγωνιζόμαστε για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που κάνει ό,τι και οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες της στη Ευρωπαϊκή Ένωση τσακίζουν τη ζωή, το μέλλον και τα όνειρά μας. Την ίδια ώρα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την φιλία των λαών.

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων. Θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά!

Γι’ αυτό:

  • καταδικάζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών που κάνει τη μυρωδιά του πολέμου να βρωμάει περισσότερο γύρω μας.
  • δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους που δείχνουν για εχθρό τους γειτονικούς λαούς και προσκυνάνε το ΝΑΤΟ

Τον πόνο και τη δυστυχία του πολέμου την έχουμε δει στα μάτια των χιλιάδων προσφυγόπουλων από τη Συρία που είναι στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Δεν ανεχόμαστε να δούμε κι άλλα αδέρφια μας να πεθάνουν, να μεγαλώσουν στα χαλάσματα του πολέμου, να γεννηθούν και να ακούσουν τον ήχο του πολέμου και του θανάτου.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας!

Οι μαθητές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας όποιο και αν είναι το χρώμα του δέρματός μας και η θρησκεία μας.

Όλοι μια γροθιά δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας δυναμώνοντας τον συντονισμό των σχολείων μας, τις αγωνιστικές μας δράσεις για όλα όσα μας αξίζουν και μας τα στερούν κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ.

Αγωνιζόμαστε για ζωή με δικαιώματα, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει!

Συντονιστικές Επιτροπές μαθητών Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Βέροιας, Ηρακλείου Κρήτης, Χανίων, Λιβαδειάς, Λαμίας, Κιλκίς

* Οι υπερψήφιση της ανακοίνωσης των Συντονιστικών Επιτροπών μαθητών πανελλαδικά συνεχίζεται…

Comments are closed.