Ο παλμός του αγώνα των μαθητών χτύπησε δυνατά στη συνάντηση Συντονιστικών Επιτροπών μαθητών, 5μελών και 15μελών, σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα!

Την Κυριακή 16 Δεκέμβρη ο παλμός του αγώνα των μαθητών όλης της χώρας που δε μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, των μαθητών που αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, χτύπησε δυνατά στην πανελλαδική μας συνάντηση!!!

Από την αρχή της χρονιάς δίνουμε έναν μεγάλο πολύμορφο δίκαιο αγώνα που μας έχει κάνει πιο δυνατούς. Γιατί απέναντι σε όσα αντιμετωπίζουμε δεν έμεινε ο καθένας μόνος του, γιατί συλλογικά συζητάμε και διεκδικούμε, ξεχωρίζουμε ποιο είναι το δίκιο μας και το παλεύουμε, δεν είμαστε ευκολόπιστοι στα παραμύθια τους. Τα αιτήματά μας φτάνουν όλο και σε περισσότερους.

Ετοιμάζουμε νέους μαθητικούς αγώνες. Η Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας προτείνουμε από τώρα να οργανώνονται αγωνιστικές πολύμορφες δράσεις στα σχολεία. Να απλώνει η συζήτηση σε κάθε τάξη και σχολείο. Δίνουμε ζωή στη μαθητική κοινότητα. Φτιάχνουμε πολιτιστικές και αθλητικές ομάδες εκεί που δεν υπάρχουν, ζωντανεύουμε με τη δράση μας όσες ήδη λειτουργούν. Κάνουμε συναυλίες, οργανώνουμε πορείες, κλεισίματα δρόμων και άλλες αγωνιστικές δράσεις με στόχο να μπαίνουν και άλλοι συμμαθητές μας στον αγώνα. Κρατάμε αναμμένη τη φλόγα του αγώνα σε κάθε σχολείο. Δυναμώνουμε τις συντονιστικές επιτροπές που υπάρχουμε φτιάχνουμε νέες εκεί που δεν έχουμε! 

Είμαστε σε ετοιμότητα! Σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα πρέπει να σημάνει μαθητικός συναγερμός!

  • Μόλις ανακοινωθεί η ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου η απάντηση θα είναι μια: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • Επίσης, προτείνουμε η πανελλαδική μας συνάντηση να αποφασίσει την έκδοση εφημερίδας με το κάλεσμα του αγώνα μας, άρθρα συντονιστικών επιτροπών και μαθητών με στόχο να φτάσει σε κάθε σχολείο, σε κάθε μαθητή.
  • 21 Μάρτη που είναι η Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας να οργανώσουμε δράσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Δράσεις αλληλεγγύης με τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές μας κόντρα στους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. 
  • Κάθε συντονιστική επιτροπή και περιοχή να ορίσει έναν εκπρόσωπο ώστε να έχουμε άμεση επικοινωνία το επόμενο διάστημα μπροστά στις εξελίξεις που θα έχουμε. Αυτό να φτάσει και σε άλλες περιοχές ώστε να μπορούμε να συντονιστούμε περισσότερες πόλεις της χώρας.

Το μήνυμα του αγώνα να φτάσει παντού σε κάθε σχολείο σε όλη την Ελλάδα! Να μπούμε αποφασιστικά μπροστά στο ζωντάνεμα  όλης της ζωής στο σχολείο, των 5μελών και 15μελών, των Γενικών Συνελεύσεων των μαθητών, ώστε να έχουν λόγο και δράση για όλα όσα μας απασχολούν. 

Συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά γιατί ξέρουμε πως μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να μπλοκάρουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν. Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να εξασφαλίζουμε ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά χωρίς να μας εξοντώνει!

Comments are closed.