Και η Πρέβεζα στην πανελλαδική συνάντηση των μαθητών στις 28 Γενάρη στις 13:00 στην Αθήνα (4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου)!!!

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Πρέβεζας:

Και για αυτή τη σχολική χρονιά οι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή από τα σχολεία της Πρέβεζας αποφασίσαμε να συντονίσουμε τη δράση μας. Συνεδριάσαμε στα μέσα Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και στήσαμε και φέτος την Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Πρέβεζας.

Ρόλος της είναι να συντονίζει την δράση των σχολείων της πόλης και να συνεννοείται με τις υπόλοιπες Συντονιστικές Επιτροπές της Ελλάδας (με μεγαλύτερη αυτή της Αθήνας και του Πειραιά) με σκοπό η φωνή των μαθητών να φτάνει όσο το δυνατόν πιο μακριά και η δύναμη τους να πολλαπλασιάζεται με τις κοινές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Άλλωστε και τα προηγούμενα δύο χρόνια η Συντονιστική Επιτροπή Σχολείων Πρέβεζας είχε υπόσταση, εκπροσωπούσε τα περισσότερα σχολεία της πόλης και οι πρωτοβουλίες της είχαν μεγάλη απήχηση.

Στις 20 Οκτώβρη την πόλη μας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Παιδείας για αυτοψία των σχολείων μας. Μας βρήκε μπροστά του, είναι συνυπεύθυνος στην υποβάθμιση των σχολείων μας και της εκπαίδευσης γενικότερα. Δεν κάναμε κανένα διάλογο μαζί του. Γνωρίζει τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κενά κάθε σχολείου. Όταν τα λύσει να έρθει να τα ξαναπούμε!!!

Ο διάλογός τους είναι μια απάτη!!!

Στις 30 Οκτώβρη συμμετείχαμε στη μέρα πανελλαδικής δράσης των μαθητών. Δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα πήραν αποφάσεις συμμετοχής και προχώρησαν εκείνη τη μέρα σε καταλήψεις και μαθητικές πορείες. Είναι ενδεικτικό πως στην Πρέβεζα ήταν υπό κατάληψη σχεδόν όλα τα σχολεία του Νομού και στην πόλη της Πρέβεζα και την Φιλιππιάδα πραγματοποιήσαμε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Προχωρήσαμε επίσης και σε επιμέρους ενέργειες τα 15μελή με τη στήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής, όπως τα ζητήματα με τις ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, το ζήτημα του κτιρίου και της έλλειψης καθηγητών στο Μουσικό, καθώς και το ζήτημα των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό που απασχόλησε το 2ο Λύκειο αλλά μας καίει όλους.

Έχουμε μπροστά μας κι άλλες μεγάλες μάχες να δώσουμε. Το Υπουργείο Παιδείας σύσσωμο (Υπουργός, Υφυπουργοί, συνολικά η κυβέρνηση) αποφάσισε να μην κάνει διακοπές Χριστουγέννων και να ετοιμάσει το ν/σ για το «νέο» Λύκειο, τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – ΤΕΙ και πολλά άλλα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τη ζωή μας, στην ΕΕ και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ!!!

Για να δώσουμε με επιτυχία αυτές τις μάχες, για να μην μας λένε πως κάνουμε επετειακές καταλήψεις, στέλνουμε το μήνυμα: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ!

ήρθε η ώρα να συναντηθούμε, να συντονιστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυναμικός, πιο αποτελεσματικός και μαζικός ο αγώνας μας!

Να συζητήσουμε για το πώς συνεχίζουμε, για την άμεση απάντηση που πρέπει να δώσουμε για ακόμα μια φορά στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται να φέρει ένα νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να ζωντανέψουμε τις μαθητικές μας κοινότητες με πρωτοβουλίες και δράσεις για όλα όσα μας ενδιαφέρουν και μας απασχολούν!

Καλούμε όλα τα 5μελή και τα 15μελή, τα σχολεία όλου του Νομού να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην πανελλαδική μας συνάντηση.

28 Γενάρη οι μαθητές όλης της Ελλάδας ενώνουμε τη φωνή μας στην πανελλαδική μας συνάντηση!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ // ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΓΕΝΑΡΗ // 13:00 // 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ~ 7:30 πρωί (στάση Φόρος)

ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: ~ 23:30

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ

Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Comments are closed.