Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ… ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Ξεκινάει μια νέα χρονιά και είμαστε ξανά εδώ, όλοι μαζί οι μαθητές που μοιραζόμαστε σκέψεις, στόχους, ενδιαφέροντα, εμπειρίες. Όλοι μαζί οι μαθητές που ανησυχούμε για το μέλλον μας, για το τι μας περιμένει, για όσα αντιμετωπίζουμε καθημερινά μαζί με τις οικογένειές μας.

Δε σκύβουμε το κεφάλι, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με αισιοδοξία. Η περσινή χρονιά μας δυνάμωσε μέσα από τους αγώνες που δώσαμε!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Η κοροϊδία τους δεν έχει τέλος!

Είναι μεγάλο το θράσος της κυβέρνησης να λέει ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις και ότι τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζουν ένα σχολείο ακόμα χιερότερο από το σημερινό!

Το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση κάνει το σχολείο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, ακόμα πιο ανταγωνιστικό και εξοντωτικό για όλους εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά μας στη μόρφωση. Ετοιμάζουν ένα σχολείο που αυξάνει την παπαγαλία και μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «SOS»  αφού το σχολείο θα είναι ακόμα περισσότερο δεμένο με τις εξετάσεις που θα γίνονται από νωρίτερα.

Ούτε να το σκέφτονται… Nα μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση!

Και όλα αυτά την ώρα που τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, ενώ όσοι από μας είμαστε σε ΕΠΑΛ για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε στον αέρα, χωρίς να ξέρουμε αν η ειδικότητα και ο τομέας που έχουμε επιλέξει θα συνεχίσει να λειτουργεί…

Ρίχνουμε άκυρο στο σημερινό σχολείο που μας εξοντώνει και στα σχέδια της κυβέρνησης που το κάνουν πιο εξοντωτικό!

Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους, στα τσακίδια οι νόμοι τους που κάνουν χειρότερο το σχολείο και τη ζωή μας!

ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- OΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ

Δεν χάνουμε λεπτό! Συζητάμε πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας! Στο διάλειμμα, στην τάξη, στο φροντιστήριο… Δίνουμε από νωρίς τα πρώτα αγωνιστικά μας ραντεβού!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 5ΜΕΛΗ-15ΜΕΛΗ ΓΙΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ετοιμάζουμε τις εκλογές μας για να βγάλουμε αγωνιστικά μαθητικά συμβούλια και να απαντήσουμε ακόμα πιο οργανωμένα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να εκλέξουμε αγωνιστές μαθητές στα 5μελή και 15μελή, που θα πρωτοστατούν στην ενημέρωση, τη συζήτηση και τη διεξαγωγή περισσότερων Γενικών Συνελεύσεων, την οργάνωση και το συντονισμό και με άλλα σχολεία, θα πρωτοστατούν στον αγώνα εναντίον της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν. Μαθητικά συμβούλια που θα πρωτοστατήσουν για να ζωντανέψει η μαθητική κοινότητα με αθλητικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, εκδρομές κτλ.

Παίρνουμε τις μαθητικές εκλογές πάνω μας, δεν αφήνουμε κανένα Υπουργείο ή διευθυντή να ανακατευτεί. Είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Το παίρνουμε πάνω μας οι μαθητές, τα προηγούμενα 5μελή κιαι 15μελή. Προετοιμαζόμαστε και ορίζουμε τις μαθητικές εκλογές στα σχολεία μας νωρίς, μέχρι 13 Οκτώβρη, για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Εκλέγουμε εφορευτική επιτροπή αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών σε κάθε σχολείο.

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ένα σχολείο:

  • που θα μας μορφώνει χωρίς διακρίσεις, ένα σχολείο χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
  • που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
  • στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
  • που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, που δε θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Παλεύουμε για:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές.
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας. Ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές/τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Την ανακοίνωση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ

Comments are closed.