Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Πειραιά

Η Συντονιστική Επιτροπή μαθητών Πειραιά χαιρετίζει τη μεγάλη κινητοποίηση με τους εκατοντάδες μαθητές από σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος την Τρίτη 7/3 στο κτήριο της  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά.

Είμαστε εδώ, ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν!!!!

Τα αιτήματά μας είναι και παραμένουν δίκαια ακριβώς γιατί το σχολείο που ζούμε και μας ετοιμάζουν στα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ δεν μας αξίζει.

Διεκδικούμε:

  • Να δοθούν οι πανελλαδικές πριν τις ενδοσχολικές.
  • Να μην καταργηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις.

Επιβεβαιώνεται ότι αντιμετωπίζουν τη μόρφωση και ζωή μας σαν κόστος!!

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!! Δε θα κάτσουμε στ’ αυγά μας!!

Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο μαχητικά και πιο πολλοί για το σχολείο που να εξασφαλίζει μόρφωση και μετά δουλειά και όχι ανεργία! Καλούμε όλα τα σχολεία και τους μαθητές από τις γειτονιές του Πειραιά να συμμετέχουν μαζικά. Δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε πολλοί και εκεί βρίσκεται η δύναμη μας, στο συλλογικό και οργανωμένο αγώνα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

Συζητάμε σε κάθε τάξη και σχολείο και συντονιζόμαστε στις γειτονιές μας.

Καταγγέλλουμε την παρουσία της αστυνομίας μετά από κάλεσμα του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι προκλητική η στάση τους!

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού Παρασκευή 10/3 11.00 πλ. Καραϊσκάκη (Πειραιάς) για να πάμε ΟΛΟΙ στο Υπ. Παιδείας με τους συμμαθητές μας από όλη την Αττική.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Comments are closed.