Μεγάλη μαθητική κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Μυτιλήνης μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις μαθητών στη Λέσβο, με τη συμμετοχή των Πειραματικού Λυκείου, 2ου ΓΕΛ, 3ου ΓΕΛ, 4ου ΓΕΛ, 5ου ΓΕΛ και Μουσικού Λυκείου, ενώ παρεβρέθηκαν και μαθητές από τα Λύκεια Παμφίλων, Αγιάσου και Ίππειου.
Η προετοιμασία της κινητοποίησης ξεκίνησε από το πρωί στα σχολικά προαύλια, με τους μαθητές να ετοιμάζουν τα πανό τους με συνθήματα όπως «στο σάπιο σύστημά τους, σάπια κι η παιδεία».
Η συγκέντρωση ήταν μπροστά στα Κεντρικά Λύκεια στις 11πμ, όπου κατέφταναν συνεχώς μαθητές και μαθήτριες. Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Σαπφούς και ύστερα μέσω της αγοράς της πόλης έφτασαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όπου και έγινε καθιστική διαμαρτυρία.
Ο μαθητικός παλμός ήταν διαρκής με αδιάκοπα τα συνθήματα «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», «δούλοι δε θα είμαστε ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι» κα. Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία μαθητών παρέδωσε τα αιτήματα της μαθητικής κινητοποίησης στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης, η οποία από τη μεριά της υπερασπίστηκε τις κυβερνητικές επιλογές.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες απαίτησαν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, με εξασφαλισμένη επαρκή χρηματοδότηση για την κανονική λειτουργία των σχολείων, να παρθεί πίσω η αιφνιδιαστική αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων, καμία σκέψη κατάργησης των επαναληπτικών εξετάσεων, δωρεάν ασφαλείς μεταφορές. Επίσης απαίτησαν διεξαγωγή των προφορικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ στον τόπο διαμονής τους, αφού η κυβέρνηση τους υποχρεώνει να μεταβούν στην Αθήνα για να εξεταστούν με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των οικογενειών με ένα ακόμα δυσβάσταχτο κόστος.

Comments are closed.