Κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας προς όλα τα 5μελή και 15μελή, όλους τους μαθητές

Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους εργαζόμενους, τους αγρότες από όλη την Ελλάδα, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές, με όλο το λαό που αγωνίζεται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας.

Γιατί η ίδια πολιτική που τσακίζει τους γονείς μας, που ξεκληρίζει τους αγρότες, που κόβει μισθούς και συντάξεις, είναι αυτή που χτυπάει το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζει!

Η ίδια πολιτική με τη βούλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι που προκαλεί τους πολέμους που ξεριζώνουν χιλιάδες από τη χώρα τους. Μένουν εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι στη χώρα μας, χωρίς να τους παρέχονται ούτε τα βασικά!

Να σταματήσουν τώρα οι επεμβάσεις! Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα μέτρα φροντίδας των προσφύγων. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, παίρνουμε πρωτοβουλίες σε κάθε σχολείο.

Το σχολείο και το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, «δε μας κάνει»! Ένα σχολείο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, που μας αντιμετωπίζει σαν πελάτες και κάνει τη μόρφωση εμπόρευμα.

Μην τολμήσουν να φέρουν τα νέα πακέτα μέτρων που σαρώνουν ό,τι δικαίωμα μας έχει απομείνει και οδηγούν στην ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το λαό και τη νεολαία!

Γιατί το ασφαλιστικό μας αφορά!

Ασφαλιστικό δεν είναι απλά η σύνταξη. Είναι η προστασία της υγείας, τα φάρμακα, οι γιατροί. Είναι οι όποιες παροχές υγείας έχουμε μέσω των γονιών μας.

Το μέλλον μας δε χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, στην περιπλάνηση.

Δεν τρώμε κουτόχορτο ότι όλα αυτά που ζούμε και όσα ακόμα μας ετοιμάζουν είναι «για το καλό μας» και «μπόρα είναι θα περάσει»…

Διεκδικούμε όσα μας αξίζουν!

Χιλιάδες μαθητές, κόντρα στα καλέσματα συναίνεσης και συμβιβασμού της κυβέρνησης, κόντρα στην τρομοκρατία και τις απειλές των διευθυντών και ορισμένων καθηγητών, δε μασήσαμε και δίνοντας το δικό μας μαχητικό παλμό, συμμετείχαμε δυναμικά στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, με τα συνθήματα, τα τραγούδια και τα πανό μας!

Συνεχίζουμε! Σε κάθε σχολείο συζητάμε, με γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα 5μελη και 15μελη μας παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής στη μεγάλη 48ωρη απεργία μαζί με όλο το λαό!

Θα μας βρουν απέναντί τους! Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Comments are closed.