Στις 6 Νοεμβρίου, μέρα πανελλαδικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων δείξαμε τη δύναμή μας. 100άδες σχολεία στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα έκαναν καταλήψεις και αποχές, 1000άδες μαθητές σε πάνω από 40 πόλεις βγήκαμε στους δρόμους μαζί με τους φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Σε ορισμένες περιοχές συγκρουστήκαμε με την καταστολή, την τρομοκρατία, τις γνωστές απειλές περί “χαμένων εκδρομών”, “αποβολών, απουσιών”, ακόμα και με προσαγωγές μαθητών Γυμνασίου!
Φωνάξαμε δυνατά τα συνθήματα και τα αιτήματά μας. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ στα σχολεία μας. Καθηγητές, αναβάθμιση των υποδομών, μετακίνηση. Δεν πάμε πίσω από αυτά. Είναι το αυτονόητο και δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως αν δεν συνεχίσουμε αγωνιστικά αυτά τα προβλήματα θα λυθούν. Και αυτό το ξέρουμε γιατί είναι πια πασίγνωστο πως τα λεφτά από την εργασία και τους φόρους των γονιών μας δεν τα δίνουν για τα σχολεία μας αλλά για τους πολέμους και τα όπλα του ΝΑΤΟ, σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες, στα δικά τους σκάνδαλα και μίζες!
Να μην έχει καμία αμφιβολία η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας..
Η πανεκπαιδευτική πορεία στις 6/11 ήταν μόνο η αρχή!
Το Εθνικό Απολυτήριο είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, τώρα πιο δυνατοί, οργανωμένοι και συντονισμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων του συστήματος.
Όσο αυτοί θα ενώνονται για να κάνουν “εθνικό διάλογο” δήθεν για το καλό μας, τόσο και εμείς θα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για να τους εμποδίσουμε.
Το Εθνικό Απολυτήριο θα πάει κουβά. Οι Τριπλές Πανελλαδικές δε θα περάσουν!
Η κυβέρνηση επιδιώκει από του χρόνου να καταστρέψει κάθε όνειρό μας για να σπουδάσουμε. Θέλει, με το νόμο για το Εθνικό Απολυτήριο να φέρει το εξής: Για να παίρνουμε απολυτήριο Λυκείου –ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ– αλλά και να μπαίνουμε στο Πανεπιστήμιο δε θα δίνουμε ΜΟΝΟ πανελλαδικές εξετάσεις από εδώ και πέρα, αλλά:
1ον – Θα μετρούν όλοι οι βαθμοί, σε όλα τα μαθήματα της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.
2ον – Οι ενδοσχολικές εξετάσεις στο τέλος και των 3 τάξεων θα είναι σαν πανελλαδικές εξετάσεις. Τα θέματα θα μπαίνουν τυχαία και 100% από “Τράπεζα Θεμάτων”, και όχι από τους καθηγητές μας.
3ον – Μετά από όλα αυτά, θα δίνουμε και “κανονικές” πανελλαδικές για πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο με Βάση Εισαγωγής.
4ον – Όλοι αυτοί οι βαθμοί, κάθε τετραμήνου, των 3 εξετάσεων σε Α, Β και Γ ΓΕ και των πανελλαδικών, θα υπολογίζονται για να μπούμε στο Πανεπιστήμιο!
Κάθε μάθημα, κάθε τάξη θα είναι σαν την Γ’ Λυκείου!
ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ!
Τολμάνε να μιλάνε για “παιδαγωγική αναβάθμιση του σχολείου” και πως θα μας βοηθήσουν για να μην κρινόμαστε μόνο στις πανελλαδικές! Και πάνε να κάνουν… όλο το σχολείο… πανελλαδικές!
Όλα τα μαθήματα θα αφορούν να μάθουμε παπαγαλία απέξω τα SOS από την Τράπεζα Θεμάτων! Το μόνο που θα μας νοιάζει είναι τι βαθμό θα πάρουμε σε κάθε τεστ, διαγώνισμα και εξέταση! Θα κυνηγάμε βαθμούς σε θέματα εξετάσεων επί 3 χρόνια χωρίς ανάσα!
– Εδώ με 4 μαθήματα στην Γ’ Λυκείου και πεθαίνουμε στο φροντιστήριο και το άγχος, πως θα τα βγάλουμε πέρα με ένα σύστημα που θα δίνουμε Πανελλαδικές και στα Θρησκευτικά;
– Με τι λεφτά θα πάμε σε τόσα φροντιστήρια; Και πότε θα ξεκινάμε στο νηπιαγωγείο;
– Τι ελεύθερος χρόνος θα μας μένει; Θα γίνουμε ρομποτάκια που θα δίνουμε ατελείωτες εξετάσεις; Που υπάρχει κάτι έστω δημιουργικό και ευχάριστο σε όλο αυτό;
– Και όλα αυτά γιατί; Μπας και μπούμε στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο όταν οι λίγοι φραγκάτοι απλά θα αγοράζουν σπουδές και μέλλον στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Αυτός ο νόμος είναι ξεκάθαρα ταξικός: όποιος έχει λεφτά σπουδάζει, όποιος δεν έχει… ούτε απολυτήριο!
Σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει
Κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί τους νόμοι
Μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο, με καθηγητές στις θέσεις τους από την πρώτη μέρα, σύγχρονα κτήρια και υποδομές, δημιουργικό μάθημα και δραστηριότητες, μόρφωση και προοπτική για όλους και όχι μόνο για όσους αντέχουν οικονομικά οι οικογένειές τους.
Το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ μπορεί να αλλάξει προς όφελος των μαθητών με το να καταργηθεί η ΕΒΕ, να μας αφήνουν να κατοχυρώνουμε βαθμολογία όταν δίνουμε Πανελλαδικές στα μαθήματα που γράψαμε καλά και να εξεταζόμαστε εκ νέου εκεί που ζοριστήκαμε. Με το να έχουν τα Πανεπιστήμια εστίες και δωρεάν σίτιση για όλα τα παιδιά, όχι διαγραφές για όποιον δυσκολεύεται, εργάζεται για να τα βγάλει πέρα.
Αυτόν το νόμο τον έχουμε καθυστερήσει εδώ και 3 χρόνια με τους αγώνες μας.
Θα το ξανακάνουμε! ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.
Η καταστολή, η τρομοκρατία, αποβολές και webex δείχνουν ότι κυβέρνηση- Υπουργείο μας φοβούνται!
Προχωράμε σε:
– Συμμετέχουμε, αναλαμβάνοντας τις σχολικές μας γιορτές αλλά και στον τριήμερο εορτασμό των 52 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με κατάθεση λουλουδιών στο Πολυτεχνείο και παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής στον χώρο του Πολυτεχνείου
– Το Σαββατοκύριακο 22-23/11 Ιδρύουμε νέες αλλά και κάνουμε πιο μαζικές τις Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε Δήμο με περισσότερους εκπροσώπους από 5μελή- 15μελή για να καταφέρουμε να είμαστε περισσότεροι και πιο οργανωμένοι όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
– Αρχές Δεκέμβρη και αν η κυβέρνηση τολμήσει να ξεκινήσει τον διάλογο για τις Τριπλές Πανελλαδικές προχωράμε σε ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ και ΝΕΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ.
– Μέσα Δεκέμβρη οργανώνουμε το 2ο School Art Festival μας. Μουσικά συγκροτήματα από τα σχολεία μας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ- 9/11/2025

Αναρτηθηκε στην κατηγορία 






