6/11 κάναμε χαμό… Συνεχίζουμε!

Από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη, και από τη Λευκάδα ως και τη Ρόδο, χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες φωνάξαμε δυνατά: Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για της Γάζας τη γενοκτονία!

Ενώσαμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια μαθητών, φοιτητών και λαού σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη έως και το ίδιο το Τελ Αβίβ (πρωτεύουσα του Ισραήλ) που δεν κλείνουν τα μάτια στη σφαγή ενός ολόκληρου λαού από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ

Γιατί δεν μπορούμε να μένουμε ήσυχοι όταν

κάθε έξι λεπτά σκοτώνεται ένα παιδί στην Παλαιστίνη.

Πήγαμε κόντρα σε όλους και όλα για αυτή την πορεία. 

 

  • Κόντρα στα ψέματα και το θαψιμο των ΜΜΕ για το τι πραγματικά γίνεται στην Παλαιστίνη. 
  • Κόντρα στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που είπε ότι στηρίζει τις σφαγές παιδιών (αρκεί να μην είναι πολλές …) γιατί αυτό βοηθάει οικονομικά τις ελληνικές μπίζνες.
  • Κόντρα στον Υπουργό Παιδείας που είπε ότι οι μαθητές έχουμε κάποιο πρόβλημα με την εβραϊκή θρησκεία και το λαό του Ισραήλ. Λένε ψέμματα! Δεν έχουμε πρόβλημα με καμία θρησκεία και κανέναν λαό. Αυτά υπάρχουν μόνο στα άρρωστα μυαλά των εθνικιστών – φασιστών. Αυτών που ενοχλούνται από τις σχολικές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου γιατί τότε ήταν προδότες της Ελλάδας και σύμμαχοι των Ιταλών και Γερμανών φασιστών, και για την 17η Νοέμβρη γιατί τότε ήταν με τη Χούντα και το τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο. Εμείς έχουμε πρόβλημα με τις κυβερνήσεις που βάζουν τους λαούς να σφάζονται για τα κέρδη τους.
  • Κόντρα στους διευθυντές που: ΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΩΣΑΤΕ! Άλλοι απειλούσαν με αποβολές, άλλοι έβαλαν επίτηδες περίπατο, άλλοι έλεγαν ψέματα ότι θα χαθεί η εκδρομή, άλλοι κλείδωσαν όλο το σχολείο μέσα με λουκέτο για να μην κατέβουμε στην πορεία! Τα ίδια και κάποιοι ορισμένοι καθηγητές και γονείς. 

Και σας ρωτάμε: Αντί να μας διδάξετε να βγαίνουμε στο δρόμο και να παλεύουμε όταν σκοτώνονται παιδιά και η χώρα μας συμμετέχει στη σφαγή τους με άπειρα λεφτά, με βάσεις και με όπλα, εσείς μας λέτε να κάνουμε μόκο! Ωραίο σχολείο! Για αυτό σας λέμε ότι θέλετε να μας βγάλετε αδιάφορους κι αμόρφωτους για να μας έχετε σκυφτούς. Την ίδια στιγμή δεν λέτε τίποτα που δεν έχουμε καθηγητές, που αν γίνει σεισμός θα ψαχνόμαστε, που το κράτος ετοιμάζεται να φέρει νόμο για ιδιωτικά πανεπιστήμια για να σπουδάζουν μόνο όσοι έχουν λεφτά να αγοράσουνε πτυχίο από το πανεπιστήμιο μαγαζί. Λες και δεν μας έφτανε η ΕΒΕ κι η Τράπεζα Θεμάτων που μας πετάνε έξω από τα ΑΕΙ. 

Εμείς, όμως, έχουμε αξίες και ιδανικά. 

Και ξέρουμε πως “αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο”. 

Δίκαιο είναι να σταματήσει η κατοχή της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, γιατί κάθε λαός αξίζει να έχει λευτεριά και τη δική του πατρίδα. Μόνο έτσι θα υπάρξει ειρήνη . Τη βία 75 χρόνων κατοχής πληρώνει και ο λαός της Παλαιστίνης και ο λαός του Ισραήλ. 

Άδικο είναι η Ελλάδα να είναι με τους δολοφόνους αμάχων και παιδιών. Δεν μας ρώτησε και ποτέ καμία κυβέρνηση αν συμφωνούμε σε αυτό. Δεν σκέφτονται ούτε και το απλό, ότι αν μπούνε κι άλλες χώρες στον πόλεμο εμείς είμαστε ήδη εχθρός αυτών των χωρών, είμαστε στόχος για αντίποινα. 

Άδικο είναι τα λεφτά των οικογενειών μας να πηγαίνουν σε πολέμους. Δίκαιο είναι να  πηγαίνουν για να γίνει καλύτερη η Παιδεία μας. Για να μην έχουμε κενά καθηγητών, να έχουμε ασφαλή και σύγχρονα κτήρια, όχι σχολεία- κοντέινερ, με ταβάνια που πέφτουν, τζάμια που σπάνε και προαύλια που πλημμυρίζουν. 

Για αυτό και συνεχίζουμε! 

 Όχι άλλος πόνος, αίμα και νεκρούς, παλεύουμε για εμας, παλεύουμε για αυτούς!

Καλούμε όλα τα σχολεία, όλα τα 15μελή και 5μελή, κάθε μαθητή που συμφωνεί με την κοινή λογική και θέλει «κάτι να κάνουμε» ενάντια σε όλα αυτά:

– Δράσεις μέσα στα σχολεία για να μαθευτεί η αλήθεια για τον πόλεμο, για να πάμε όλοι κόντρα στη συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή. (συνελεύσεις, ενημέρωση σε τάξεις, φωτογραφίες, κολάζ, πανό, συνθήματα με τσάντες, γράφουμε στους πίνακες)

– Να οργανώσουμε όλοι μαζί τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη και του Πολυτεχνείου, που φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του. Που είναι “Μάθημα ζωής- Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς”! Γιατί, μας εμπνέει και μας διδάσκει πως στον πόλεμο, στη χούντα, στην φτώχεια, στη δυστυχία, στις πιο μαύρες και σκοτεινές περιόδους, οι λαοί έχουν τη δύναμη, όταν είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι να αλλάξουν τα πράγματα! Όταν γίνονται πρωταγωνιστές. 

Γιατί τα μηνύματα του παραμένουν επίκαιρα:

Το “Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία”, όταν η ακρίβεια σαρώνει τα σπίτια μας, όταν η παιδεία μας είναι μέσα στα προβλήματα και τα σχολεία μας εξοντώνουν και δεν μας μορφώνουν ολοκληρωμένα και ισότιμα, όταν δεχόμαστε καταστολή και τρομοκρατία όποτε αγωνιζόμαστε. 

Το “Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ” για να αγωνιστούμε όσοι θέλουμε ειρήνη και φιλία μεταξύ των λαών που κινδυνεύουν όσο γίνονται πόλεμοι για τα κέρδη των λίγων σε όλο τον κόσμο. 

Παίρνουμε όλοι πάνω μας τις σχολικές γιορτές για το Πολυτεχνείο που στην αρχή της χρονιάς το Υπ. Παιδείας έλεγε ότι θέλει να τις καταργήσει για πάντα από τα σχολεία!!! Δεν θα τους περάσει. Σιγά μην μας βάλουνε και μάθημα «δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο» όπως λένε τα τσιράκια του συστήματος. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας, έχουμε σκεφτεί πολλά για τη σχολική γιορτή με τραγούδια, συνθήματα, ποιήματα, ομιλίες όπως τους αξίζει!! 

Συμμετέχουμε με κατάθεση λουλουδιών στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου την Πέμπτη 16 Νοέμβρη στο σχόλασμα.

– Κανονίζουμε την ανοιχτή συνεδρίαση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11 (σε μέρος και ώρα που θα ανακοινωθεί άμεσα) για να συζητήσουμε για όσα κάναμε και για όσα θα κάνουμε, να γνωριστούμε με τους νέους προέδρους, 3μελή και 15μελή, με μαθητές από όλα τα σχολεία και για να εκλέξουμε τη νέα συντονιστική όπως κάθε χρόνο.

Για να είμαστε πιο πολλά τα σχολεία που ενημερωνόμαστε, αποφασίζουμε και συντονιζόμαστε, μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, έτσι ώστε η φωνή μας να ακούγεται πιο δυνατά και ενωμένοι να πετυχαίνουμε νίκες όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 

 

Comments are closed.