Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, για δουλειά με ασφάλεια και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, για δουλειά με ασφάλεια και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Πληροφορηθήκαμε και εμείς όπως όλη η χωρά για το εργοδοτικό έγκλημα που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή.

Εμείς οι μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών γνωρίζουμε πολύ καλά τι πάει να πει να μην βλέπεις τον γονιό σου γιατί δουλεύει από το πρωί ως το βραδύ. Οι γονείς μας, παίζουν καθημερινά την ζωή τους κορόνα γράμματα, σε άθλιες συνθήκες εργασίας, δουλεύουν ήλιο με ήλιο, για να έχουμε να ζήσουμε, να πληρώσουμε το νοίκι, να πληρώσουμε το φροντιστήριο. Ταυτόχρονα , ενώ εκείνοι δημιουργούν όλο τον πλούτο, ρίχνονται από την εργοδοσία σε εργασιακά κάτεργα, όπως αυτό της Cosco, σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας για εκείνους και τις οικογένειες τους.

Ο Δημήτρης Δαγκλής θα μπορούσε να είναι ο πατέρας όλων μας, κάθε μαθητή και μαθήτριας στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινιού, του Πειραιά.

Είμαστε διπλά στους λιμενεργάτες, ο αγώνας των οποίων έχει αποκρυφτεί εντελώς από τα ΜΜΕ. Οι αγωνιζόμενοι λιμενεργάτες της Cosco την ίδια ώρα που θρηνούν τον νεκρό συνάδελφο τους, δέχονται την τρομοκρατία των αφεντικών και της δικαιοσύνης τους. Για ακόμα μια φορά το δικαστήριο έκρινε την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική. Δυστυχώς δεν είδαμε την ίδια προθυμία για την καταδίκη των φασιστικών ομάδων που επιτέθηκαν σε συμμαθητές μας στην Σταυρούπολη. Το αντίθετο. Αποφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης Πατελής, επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Νίκαια, όταν τάγματα εφόδου φασιστών χτυπάνε Πακιστανούς εργάτες στην Κοκκινιά.

Είμαστε διπλά στους λιμενεργάτες γιατί παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον κόντρα στις ίδιες πολίτικες που τσακίζουν το δικαίωμα μας στην μόρφωση και στην ζωή. Ο αγώνας τους είναι υπόθεση όλου του λαού και των παιδιών του. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αγωνίζεστε απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο, αλλά δύναμη σας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη όλου του λαού. Θα είμαστε δίπλα σας σε όποια συνέχεια αν αποφασίσετε γιατί ο αγώνας που δίνετε, τιμώντας το αίμα του συνάδελφου σας, ψηλώνει το μπόι του ανθρώπου.

«Ο άνεμος σκίζει τα σύννεφα
και πάνω σ’ αυτά τα κουρελιασμένα πλήθη
πέφτει ξαφνικά ένας καταρράχτης φως
είμαστε εμείς που χτίζουμε τις πολιτείες
και δεν έχουμε σπίτι,
εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί,
εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε
είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα
κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο…»

Τ. Λειβαδίτης

Comments are closed.