Αν δεν ξέραμε ποιοι είστε θα νομίζαμε ότι σας χτύπησε ο καύσωνας! Το νέο σας Νομοσχέδιο δε θα περάσει!

Η κυβέρνηση χτύπησε ρεκόρ! Μέσα σε έναν χρόνο έχει φέρει τόσες αλλαγές στο σχολείο μας που τον Σεπτέμβρη δεν θα το αναγνωρίζουμε. Μέσα σε ένα χρόνο δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με ασφάλεια και έχει ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΕΠΑΛ που νομιμοποιεί την ανήλικη τζάμπα εργασία από τα 15, το νομοσχέδιο για τον τρόπο εισαγωγής που αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 20.000 μαθητές, την Τράπεζα Θεμάτων και τώρα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, παρουσίασε το 4ο κατά σειρά νομοσχέδιο!

Λένε: Τα σχολεία σας θα είναι οικονομικά αυτόνομα! Θα μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε- Δε θα εξαρτάστε από το Υπουργείο!

Σημαίνει: Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας θα μας βάζουν να τρέχουμε να βρούμε χορηγούς για να καλύψουμε το κενό της δικιάς τους υποχρηματοδότησης των σχολείων!

Με την λεγόμενη «οικονομική αυτονομία», βρήκαν τη λύση για να μην μας απαντάν συνέχεια «Δεν έχουμε λεφτά». Τώρα θα μας λένε «Δεν έχουμε λεφτά- Βρείτε χορηγούς»!

Ό,τι μπορεί λένε το κάθε σχολείο ας κάνει… Και όταν λένε μπορεί, εννοούν να γίνουν οι διευθυντές manager και τα σχολεία επιχειρήσεις – μαγαζιά με έσοδα και έξοδα…Από ιδιώτες να εξαρτάται από το διχτάκι στη μπασκέτα, μέχρι το πετρέλαιο θέρμανσης και τελικά η ποιότητα της εκπαίδευσης μας!

Δηλαδή για ακόμα μία φορά μας πετάτε το μπαλάκι. Αν έχουν οι γονείς μας να πληρώσουν θα πηγαίνουμε σε ένα “καλό σχολείο” αν όχι…

Λένε: Δίνουμε ελευθερία σε κάθε σχολείο να αποφασίζει τι θα διδαχθούν οι μαθητές!

Σημαίνει: Το σχολείο δεν μας μορφώνει ισότιμα, αλλά θα μας διαχωρίζει ακόμα πιο πολύ ανάλογα με την τσέπη των γονιών μας!

Το “πολλαπλό βιβλίο” (δηλαδή διαφορετικά βιβλία ανά σχολείο ή και ανά τάξη) θα είναι στην ευθύνη του κάθε σχολείου πως θα το χρησιμοποιήσει. Το ίδιο και στα τμήματα. Θα μας χωρίζετε με βάση το ποια είναι η επίδοση του καθενός. Άλλοι για τα «πολλά» και άλλοι για τα «λίγα». Κάνετε πως ξεχνάτε πως η επίδοση εξαρτάται από την τσέπη του καθενός αφού όποιος έχει την δυνατότητα να πηγαίνει φροντιστήριο, οι γονείς του να χρυσοπληρώνουν ιδιαίτερα από το…. Νηπιαγωγείο, να έχουν εξωσχολικές δραστηριότητες, θα μπορεί να την παλέψει. Θέλετε ο καθένας να είναι μόνος του, να χάνεται τελείως ο ρόλος του σχολείο. Και με τον νόμο πια το σχολείο θα κάνει τον πιο αδύναμο μαθητή ακόμα πιο αδύναμο. Και από πάνω θα βάζετε και τους καθηγητές μας να συμπληρώνουν όλη μέρα χαρτιά αξιολόγησης, θα τους αξιολογείτε και εσείς από πάνω, όχι για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά για το αν θα προχωράν ή όχι τα σχέδιά σας!

Στο τέλος όμως όλοι μαζί θα δίνουμε με ενιαία θέματα της Τράπεζας Θεμάτων, όλοι μαζί θα δίνουμε πανελλήνιες, όλοι θα έχουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής. Πόσο δίκαιο φαντάζει αυτό;

Θέλετε να γυρίσουμε σε ένα αγνώριστο σχολείο!

Θέλετε ένα σχολείο για λίγους!

Για μας δίκαιο είναι όλοι οι μαθητές να έχουμε ίδια πρόσβαση στη γνώση, να μη μας χωρίζετε ανάλογα με την τσέπη μας, να στηρίζει το σχολείο όλα τα παιδιά ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Το σχολείο του σήμερα δεν μας κάνει για αυτό και φέτος προχωρήσαμε στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Μας καταπιέζει, μας γεμίζει άγχος και ανασφάλεια.

Θέλουμε ένα διαφορετικό, δημιουργικό σχολείο, να μας μορφώνει ολόπλευρα, να μας δίνει γνώσεις και ουσιαστικά εφόδια για τη ζωή μας, ότι επάγγελμα και αν επιλέξουμε. Να μην είναι μόνο “εξετάσεις και βαθμοί”.

Αυτό που φέρνετε εσείς τώρα το κάνει ακόμα χειρότερο.

Δεν μας βοηθάει να τα βγάλουμε πέρα μετά από 1,5 χρόνο ανοιγοκλεισίματος των σχολείων. Έχουμε κενά, ελλείψεις, ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Λέτε ότι θέλετε να βελτιώσετε το σχολείο μας. Σας απαντάμε:

  • Πάρτε μέτρα ενίσχυσης των μαθητών που 1,5 χρόνο τώρα έμειναν πολύ πίσω. Δείτε τα προγράμματα μαθημάτων, εξετάστε την ύλη, βάλτε ενισχυτική διδασκαλία για όποιον το έχει ανάγκη. Μην κάνετε το σχολείο μας εξεταστικό κέντρο!

  • Πάρτε πίσω αυτά τα νέα σας σχέδια, όπως και την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

  • Μέτρα προετοιμασίας (αυτά που δεν πήρατε φέτος) για το νέο άνοιγμα τον Σεπτέμβρη- Να μην είμαστε πάλι απροστάτευτοι με πιθανότητα 4ου κύματος.

  • Δώστε έγκαιρα σύνταξη στους καθηγητές μας, που τους αναγκάζετε να δουλεύουν μέχρι και πάνω από τα 65!

  • Κάντε προσλήψεις με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Επιτέλους όχι άλλα κενά σε καθηγητές.

  • Μην μας κόβετε τα καλλιτεχνικά μαθήματα! Αναβαθμίστε τα!

  • Στα ΕΠΑΛ φτιάξτε σύγχρονα εργαστήρια με υποδομές και εξοπλισμό αν θέλετε οι μαθητές να μαθαίνουν καλύτερα την ειδικότητά τους.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ!

Νομίζατε πως επειδή είναι καλοκαίρι, δε θα κουνηθεί φύλλο. Δε σας χάλασε, όμως που στο Μπραχάμι όταν παρουσιάζατε το Νομοσχέδιο μαζί με τα ψέματά σας ακουγόταν και οι φωνές- τα συνθήματά μας!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ:

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 7/7 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΞΑΝΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Υ.Γ: Με την πανδημία φέρατε τρία νομοσχέδια, με 43 βαθμούς πολυνομοσχέδιο.. ελπίζουμε να μην περάσουμε μαζί 15Αυγουστο με τη “μετάλλαξη Δ” στο Σύνταγμα, εσείς να φέρνετε το νομοσχέδιο και εμείς απ’ έξω να διαδηλώνουμε!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Comments are closed.