Σχετικά με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων από του χρόνου Το σχολειό που φτιάχνουν μας κοιτάει στην τσέπη! Θέλουμε σχολείο δημιουργικό- όχι κέντρο εξεταστικό!

Οι μαθητές στην Ελλάδα…

…Στην τηλεκπαίδευση δεν είχαμε όλοι πρόσβαση, αλλά δεν πάρθηκαν μέτρα για να είναι ισότιμη για όλους.

Στην Τράπεζα Θεμάτων δεν θα βγάζουν όλα τα σχολεία την ύλη λόγω κενών σε καθηγητές, αλλά θα δίνουμε τα ίδια θέματα.

Στο Λύκειο θα δίνουμε πια κάθε χρόνο μίνι πανελλαδικές, στο Γυμνάσιο περισσότερες εξετάσεις, αλλά δεν έχουν όλες οι οικογένειες την ίδια οικονομική δυνατότητα για φροντιστήρια.

Τα σχολεία είναι γεμάτα καθηγητές μεγαλύτερων ηλικιών επειδή έχουν ανέβει τα όρια συνταξιοδότησης, αλλά δεν προσλαμβάνουν τους χιλιάδες ανέργους νέους πτυχιούχους.

Με δυο λόγια:

Το σχολείο κάθε χρόνο, μέρα με τη μέρα γίνεται πιο απωθητικό, πιο βαρετό, μας καταπιέζει, είναι ένα ατελείωτο ακριβό κέντρο εξετάσεων, γεμάτο παπαγάλους και SOS.

Και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ:

Μας στερεί ακόμα και την τυπική δυνατότητα που μας έδινε το σχολείο να κάνουμε δωρεάν μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές (σχέδιο, ξένες γλώσσες, μουσική).

Κόβει και τα τελευταία μαθήματα καλλιτεχνικής παιδείας, που φυσικά ούτε πριν κάλυπταν στο ελάχιστο την ανάγκη μας για επαφή με τις Τέχνες και τον πολιτισμό.

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θεωρούν τους μαθητές κόστος. Για αυτό κόβουν μαθήματα: αυτό σημαίνει να προσλάβουν λιγότερους καθηγητές. Έχουν αποφασίσει να μη στηρίζουν οικονομικά την Παιδεία, αλλά να δίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων γονιών μας αλλού.

Τώρα που τα προβλήματα θα είναι πιο έντονα στις οικογένειές μας, επιλέγουν να μας προσθέσουν νέα εμπόδια στην προσπάθειά μας να μορφωθούμε. Πολιτική απόφαση όλων των κυβερνήσεων είναι το σχολείο να γίνει σκληρό, ακριβό εξεταστικό κέντρο για λίγους και εκλεκτούς, να πετσοκόβεται το δικαίωμα όλων στην ολόπλευρη μόρφωση. Να θεωρείται πολυτέλεια η επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Και επειδή, η κυβέρνηση μας “έπρηξε” με το ότι θέλουν να ενισχύσουν την αριστεία στα σχολεία, για αυτό και επέλεξαν σαν Θέμα στην έκθεση φέτος την επαφή των μαθητών στον ελεύθερό τους χρόνο (στον ποιον;) με την ανάγνωση βιβλίων (πως θα γίνει αυτό βέβαια χωρίς καθηγητές, υποδομές, με λιγότερα μαθήματα και περισσότερες εξετάσεις δεν ξέρουμε) τους απαντάμε με ένα μαθητικό μας σύνθημα:

Εμείς τη θέλουμε την αριστεία- Όχι για λίγους, μα για την πλειοψηφία!

Και αφού η Παιδεία δεν είναι για όλους, οι μαθητές θα βγαίνουμε στους δρόμους!

Comments are closed.