Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για να εξασφαλιστούν ουσιαστικά οι προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων!

Από τις 11/05, με απόφαση της κυβέρνησης, θα ανοίξουν τα σχολεία για τη Γ Λυκείου και από τις 18/05 όλες οι υπόλοιπες τάξεις σε Λύκειο και Γυμνάσιο.

Ως μαθητές μέσα στην καραντίνα συνεχίσαμε με όποιον τρόπο μπορούσαμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας. Διεκδικήσαμε και καταφέραμε με τον αγώνα μας την μείωση της ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την μη διεξαγωγή των προαγωγικών.

Τώρα, με το άνοιγμα των σχολείων θα αγωνιστούμε για να ανοίξουν με τους κατάλληλους όρους για την προστασία της υγείας, της δικής μας (άρα και των οικογενειών μας), των καθηγητών μας. Εμείς, άλλωστε, γνωρίζουμε ότι η πραγματική κατάσταση, με τις ελλείψεις στα σχολεία μας (για παράδειγμα καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, σχολεία- κοντεινερ, μικρές τάξεις κτλ), είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που θέλει να παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Απαιτούμε:

1. Να απολυμανθούν με τον ενδεδειγμένο ιατρικά τρόπο όλα τα σχολεία πριν να ανοίξουν.

2. Να προσληφθεί ΑΜΕΣΑ όσο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται σε όλα τα σχολεία που να τα καθαρίζει κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείνουν, όχι μόνο μετά.

3. Το κράτος θα πρέπει να διαθέτει δωρεάν όλα τα απαραίτητα μέσα προσωπικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνια κτλ) για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

4. Να γίνονται μαζικά τα κατάλληλα τεστ, με συνεργασία του Υπουργείου Υγείας.

5. Να συνεχιστεί για αυτούς τους μαθητές η τηλεκπαίδευση με ισότιμη πρόσβαση για όλους.

6. Να υπάρξει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.

7. Να υπάρξει μέριμνα για να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ύλη για τους μαθητές που ξεκινάν προετοιμασία για να δώσουν πανελλαδικές του χρόνου.

8. Να δώσουν πίσω τα χρήματα για τις εκδρομές που δεν έγιναν.

9. Για τους μαθητές που συμμετέχουν στη μαθητεία να πληρωθούν και να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής.

10. Ειδικά όπου απαιτείται η μεταφορά μαθητών, ειδικά Μουσικών, Καλλιτεχνικών σχολείων, ΕΠΑΛ λόγω απόστασης, να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση τους με περισσότερα δρομολόγια διαφόρων μέσων.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα και να πάρει τώρα πίσω το Πολυνομοσχέδιο με την Τράπεζα Θεμάτων που κατέθεσε, χωρίς καμία ντροπή, εν μέσω πανδημίας. Δεν λείπουν από τα σχολεία μας νέες και πιο δύσκολες εξετάσεις με ένα μέσο, όπως η Τράπεζα Θεμάτων που άφησε χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους. Δε λείπουν από τα σχολεία μας η αναγραφή της «διαγωγής» στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου και οι πολυήμερες αποβολές! Άλλα πράγματα λείπουν από τα σχολεία μας και για αυτά η κυβέρνηση κάνει τουμπεκί.

Να δοθεί τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό Δε δεχόμαστε ως απάντηση το “δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα”. Πρόκειται για τις ζωές μας. Έδωσε πολλά δισ από τη φορολογία των γονιών μας, μέσα στην καραντίνα, στους εφοπλιστές και στους βιομηχάνους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε όλες τις Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών, τα 15μελή και τα 5μελή στα σχολεία να εξετάσουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε σχολείο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των μαθητών. Να είναι έτοιμοι όλοι για αγωνιστική απάντηση στο Νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Comments are closed.