ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/1, στις 18.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι μαθητές δε δεχόμαστε να γίνεται η πατρίδα μας συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Να αξιοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας για να μπορεί το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο των λαών της Μέσης Ανατολής, να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων. Να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκοπούς. Να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον μας.

Γιατί ξέρουμε ότι ο πόλεμος γίνεται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και των ενώσεων τους, που υποτίθεται μας προστατεύουν και μας κρατούν ασφαλείς, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έτσι, λοιπόν, απαιτούμε η χώρα μας να μην εμπλέκεται σε επικίνδυνες συμφωνίες, γιατί δεν γίνονται για το συμφέρον των λαών, να μην εμπλέκεται η χώρα μας σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας…

Έχουμε πείρα! Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι πολεμικές μηχανές …

και με πολεμικές μηχανές εγγύηση για ειρήνη και ασφάλεια δεν υπάρχει!

Απαιτούμε η Συμφωνία για τις Βάσεις να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις και υποδομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στις επικίνδυνες συμφωνίες, στα επικίνδυνα σχέδια τους!

Εμείς οι μαθητές:

  • Που βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος.

  • Που ακούμε συνεχώς για συγκρούσεις και επιθέσεις, για επικίνδυνους πολεμικούς εξοπλισμούς, για πυρηνικά όπλα.

  • Που βλέπουμε συνέχεια για βομβαρδισμούς αθώων ανθρώπων και αναρωτιόμαστε γιατί.

  • Που ακούμε ότι και η χώρα μας θα στείλει στρατό στην Σαουδική Αραβία, την Λιβύη, τα στενά του Ορμούζ και αλλού…

  • Που παρακολουθούμε να υπογράφονται συμφωνίες, οι όποιες γεμίζουν τη χώρα μας βάσεις που παίζουν ρόλο στον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη, κάνοντας έτσι τη χώρα μας “στόχο”.

  • Που παρακολουθούμε χιλιάδες ανθρώπους κατατρεγμένους να φεύγουν από τις χώρες τους.

…Είμαστε οι ίδιοι μαθητές:

  • Που στα σχολεία μας αναδείξαμε τι σημαίνει πόλεμος, γιατί γίνεται και ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο.

  • Που συζητήσαμε για τις τεράστιες ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, που μας εμπλέκουν στον πόλεμο

  • Που υποδεχθήκαμε τα προσφυγόπουλα, και υψώσαμε τείχος στο ρατσιστικό φασιστικό δηλητήριο απέναντι στους πρόσφυγες συμμαθητές μας και στις οικογένειές τους.

Τώρα καλούμε όλα τα 15μελή και 5μελή συμβούλια να συνεδριάσουν, να συζητήσουν και μαχητικά:

  • να ενημερώσουμε όλους τους συμμαθητές μας για αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις
  • να οργανώσουμε το μεγάλο συλλαλητήριο με την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, μαζί με φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους γυναικών, σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 18.30, στο Σύνταγμα.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Comments are closed.