Ανακοίνωση για την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την 1η Απριλίου

Οι μαθητές για άλλη μια φορά δώσαμε την δική μας απάντηση απέναντι στον υπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το άθλιο νομοσχέδιό τους. Στην κινητοποίησή μας στο υπουργείο Παιδείας στις 1/4, έγινε δεκτή αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ύστερα από 2 χρόνια (!!!). Απαιτήσαμε να μην κατατεθεί το εξοντωτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Φυσικά ο κύριος Γαβρόγλου, που προφανώς μικρός έπαιζε πολύ κρυφτό, ήταν άφαντος! Οπότε καταθέσαμε τα αιτήματά μας στους βοηθούς του, οι οποίοι χωρίς να δώσουν ικανοποιητική απάντηση και με θράσος παρουσίαζαν ως αναγκαίοτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μάλλον δεν έχουν καταλάβει οι εν λόγω κύριοι πως οι μαθητές είναι αποφασισμένοι και δεν δέχονται το «όχι» για απάντηση ούτε κάνουν εκπτώσεις από τη ζωή, τα όνειρα, το μέλλον τους!

Σε μια απελπισμένη τους προσπάθεια να μας πείσουν, ακούστηκαν αστεία επιχειρήματα όπως «όσο μεγαλύτερη είναι η ύλη τόσο λιγότερη είναι η παπαγαλία«, «εμείς στην ηλικία σας είχαμε πιο σκληρό εκπαιδευτικό σύστημα«, «το σχολείο φέτος είναι καλύτερο από άλλες χρονιές» και «σιγά-σιγά με τα νέα μέτρα δεν θα χρειάζονται πια τα φροντιστήρια«.

Ξέραμε και ξέρουμε τι μας απαντάνε και πως κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά σε όλα τα προβλήματα που ζούμε οι μαθητές στα σχολεία καθημερινά

Το παραμύθι τους το έχουμε ακούσει αρκετές φορές. Εμείς δε μασάμε! Όσο αυτοί πουλάνε παραμύθι εμείς γράφουμε ιστορία.

Τώρα τα 5μελη και τα 15μελη, οι Συνελεύσεις Σχολείων, οι Συντονιστικές Επιτροπές, ΟΛΟΙ οι μαθητές να ετοιμάζουν την απάντηση που θα δώσουμε την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου!

  • Συμμετέχουμε μαζί με τους καθηγητές μας που θα απεργήσουν σε κινητοποιήσεις στις 12/4.
  • Προετοιμαζόμαστε για κλειστά σχολεία και ξανά μαθητική πορεία σε κάθε πόλη της Ελλάδας τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου!

Και μην ξεχνάμε… #ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ_ΤΡΕΜΕ

Comments are closed.