Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΜΙΛΗΣΑΝ: ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για μια ακόμα φορά, κινητοποιηθήκαμε ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που θέλει να κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Με τις πορείες, τα πανό και τα συνθήματά μας στείλαμε ξανά το μήνυμά μας προς το υπουργείο Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Η φωνή των μαθητών σε όλη την χώρα είναι μία και λέει: Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί! Δεν το αποδεχόμαστε! ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Αυτό το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο, με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση.

Ειδικά τους μαθητές της Β’ Λυκείου, τους κάνει πειραματόζωα, αφού δεν ξέρουν ακόμα με τι σύστημα θα δώσουν πανελλήνιες, σε κάποια μαθήματα δεν υπάρχει ούτε καν βιβλίο, καλούνται να κάνουν πρώτο μηχανογραφικό -με μόλις 10 επιλογές- σε λίγους μήνες. 

Για τους μαθητές των ΕΠΑΛ η μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ περιορίζει τον αριθμό των μαθητών από τα ΕΠΑΛ για εισαγωγή σε αυτά, αφού το ποσοστό των θέσεων στα ΑΕΙ προβλέπεται στο 5%, ενώ το ποσοστό των θέσεων για τα ΤΕΙ ήταν 20%.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ!

Ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς τον αγώνα μας σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο, διεκδικώντας ένα σχολείο για όλους τους μαθητές, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη. Κόντρα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μας πείσει με ψέματα και παραμύθια ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι προς το συμφέρον μας, βγαίνει σε όλα τα κανάλια. Κόντρα και σε συγκεκριμένους διευθυντές και καθηγητές, που μας βάλανε εμπόδια για να κινητοποιηθούμε, με τις γνωστές τακτικές: κοψίματα εκδρομών, απουσίες, αποβολές.

ΤΩΡΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά. Οι μαθητές σε κάθε σχολείο, σε κάθε πόλη και γειτονιά συζητάμε και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο, μέχρι να το καταλάβουν καλά εκεί στο υπουργείο:

  • Γεμίζουμε αυτοκόλλητα, συνθήματα, γκράφιτι, αφίσες κάθε σχολείο, γειτονιά και πόλη.
  • Οργανώνουμε συναυλίες, κλείνουμε δρόμους, διαδηλώνουμε.
  • Διαβάζουμε το δικό μας “γράμμα” στις σχολικές γιορτές της 25ης Μαρτίου που να λέει την αλήθεια για το νομοσχέδιο, κόντρα στα ψέματα της κυβέρνησης.
  • Παρεμβαίνουμε στις σχολικές παρελάσεις.

Πάνω απ’ όλα, γινόμαστε περισσότεροι αυτοί που συντονιζόμαστε παντού και με κάθε τρόπο, γιατί όσο πιο οργανωμένοι είμαστε, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο αγώνας μας.

Για μια ακόμα φορά προειδοποιούμε τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση: Αν τολμήσετε να καταθέσετε το νομοσχέδιο, θα είμαστε πολλοί και θα είμαστε απέναντί σας!

Comments are closed.