Καταγγελία της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας για τη στάση του υπουργού Παιδείας απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών

Σήμερα, Παρασκευή 9 Νοέμβρη, οι μαθητές με αποφάσεις 15μελών, 5μελών, Γενικών συνελεύσεων σχολείων και Συντονιστικών Επιτροπών από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήσαμε για ακόμα μια φορά μια μαζική, μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας τα δικαιώματά μας.

Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, μαθητές από πολλές πόλεις της Ελλάδας, που με αποφάσεις των σχολείων τους και των Συντονιστικών τους Επιτροπών ταξίδευαν όλο το βράδυ για να πάρουν μέρος στην κινητοποίησή μας, στείλαμε ξανά ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους συνεργάτες της στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει και δεν θα μας εξοντώνει. Πως το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους, τους το επιστρέφουμε όπως είναι, γιατί κάνει ακόμα χειρότερο το ήδη εξοντωτικό σχολείο.

Όταν φτάσαμε στο υπουργείο αντικρίσαμε για ακόμα μια φορά κλειστές πόρτες, αστυνομία και την επιλογή του υπουργείου να μη δεχτεί τους  μαθητές. Για ακόμα μια φορά δεν πήραμε απαντήσεις για τα δίκαια αιτήματά μας. Το μόνο που ξέρει να κάνει ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση είναι να συκοφαντούν τον αγώνα μας και να λένε ψέματα πως δεν έχουμε αιτήματα. Σήμερα ο υπουργός Παιδείας κρύφτηκε από τους αντιπροσώπους των σχολείων μας από όλη την Ελλάδα, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει τα δίκαια αιτήματά μας, τις διεκδικήσεις μας. 

Του δηλώνουμε για ακόμα μια φορά πως είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να καταθέσει το απαράδεκτο νομοσχέδιό της. Πως όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του με ακόμα πιο μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και αποφασισμένα τον δίκαιο αγώνα μας!

Από σήμερα κιόλας σε κάθε σχολείο και τάξη οργανώνουμε συνελεύσεις, συζητάμε και αποφασίζουμε τη συνέχιση του αγώνα μας με αγωνιστικές δράσεις σε κάθε γειτονιά, σε δήμους και περιφέρειες, με κλεισίματα δρόμων, συναυλίες και άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες, με στόχο να μπαίνουν κι άλλοι συμμαθητές μας στον αγώνα, να γινόμαστε ακόμα περισσότεροι οι μαθητές που αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει.

Δυναμώνουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση των σχολείων μας. Οι Συντονιστικές Επιτροπές που έχουμε φτιάξει σε πολλές γειτονιές πρέπει να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότερα σχολεία, να φτιαχτούν και άλλες εκεί που δεν υπάρχουν.

Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μας μορφώνει, κόντρα στις ανάγκες μας οι δικοί τους νόμοι!

Comments are closed.